visie

Het MY-impact model

Het optimaliseren van je impact op alle gebieden, dat is waar we als Avance voor staan! In het Manage Your impact model (MY-impact model) hieronder zie je wat je daarvoor nodig hebt. Voor al deze processen ontwikkelden we praktische tools en best practices die je als organisatie kunt gebruiken. Alles tegelijk aanpakken? Nee, ons advies is stap voor stap aan de slag te gaan. We hanteren een groeimodel voor ieder proces. Je begint natuurlijk waar bij jou de grootste uitdaging ligt.

Hoe werkt het MY-impact model?

In het impact model zie je vijf kernprocessen en twee oriëntaties die je moet inrichten en waar je telkens in kunt verbeteren. Je herkent er het Plan-Do-Check-Act model van Deming (1950) in. Tijdens onze adviestrajecten nemen we je stap voor stap mee door de processen zodat je op alle gebieden professionaliseert en beter kan sturen op maximale impact.

Culture eats strategy for breakfast

De kern van het MY-impact model is het impact-DNA. Hiermee bedoelen we dat impact-denken in het DNA van je organisatie moet zitten. Zijn jouw collega’s bereid om zichzelf kritische vragen te stellen en data te gebruiken om impact te analyseren? Wil je ook analyseren in hoeverre het impact-denken in je organisatie zit? Neem dan contact met ons op, we hebben hier verschillende tools voor ontwikkeld die we graag met je delen om je verder te helpen.

Stakeholders; hoe krijg je ze mee?

Je moet je realiseren dat je niet in je eentje impact kunt optimaliseren. Je hebt je collega’s, management, partners en financiers bij nodig. Strategie bepalen, de effecten meten en leren doe je samen. Bij die processen organiseer je dus wie je wanneer en hoe betrekt. We weten zeker dat het MY-impact model zo zorgt voor meer maatschappelijke impact voor jouw organisatie.

Meer weten over de processen? Klik op de onderdelen in het model hieronder!

MY-impact model
av-model Created with Sketch.
© avance 2018