Team
close

Edith Kroese

Founder & Director

Van goede intenties naar sturen op impact
Om werkelijk een verschil te maken is het van belang dat organisaties vanuit impact gaan denken en daarop sturen. Daarbij is het essentieel dat zij hun maatschappelijke toegevoegde waarde concreet maken en meten. Dit is waar Edith in gelooft, en daarom richtte zij in 2009 Avance op. Als directeur draagt zij zorg voor de strategische ontwikkeling van Avance, zodat we maatschappelijke organisaties zo goed mogelijk kunnen helpen bij het zichtbaar maken én optimaliseren van hun impact.

Onderzoek en advies
Edith heeft meer dan vijftien jaar (internationale) ervaring met adviestrajecten en impactonderzoek voor (sociale) ondernemingen, goede doelen, overheidsinstanties en impactfinanciers. Waaronder bijvoorbeeld Stichting DOEN, PLAN Nederland en de Gemeente Amsterdam.

Expertise delen
In 2018 zette Edith de opleiding Impactmanagement op. Hierin deelt zij als hoofdopleider actief haar expertise om het managen op impact duurzaam te verankeren binnen organisaties. Daarnaast behaalde zij een Master in Change Management bij het SIOO.

Buiten Avance
is Edith toezichthouder bij Stichting War Child. In haar vrije tijd is ze fanatiek op het voetbalveld en fervent documentaire liefhebber.

Mail: edith@avance-impact.nl

Lees meer >

Edith Kroese

Founder & Director

close

Jacoline Plomp

Managing Director

Sturen op optimale impact
Organisaties die zicht hebben op wat er door hun toedoen verandert, kunnen sturen op het behalen van optimale maatschappelijke impact. Daarom zet Jacoline zich als Senior Impact Expert in voor het ontwikkelen en versterken van impactmonitoring en -management.


Concreet maken, meten en sturen
Jacoline heeft veel ervaring in adviseren van fondsen, goede doelen organisaties en overheden in impact meten en optimaliseren. Zo begeleidde ze onder meer de Provincie Brabant, de Regiobank, de SER, het Oranjefonds en vele anderen in het concreet maken, meten en sturen op hun impact. Hiervoor ontwikkelde ze impactmonitoringsystemen en een impactgerichte criteria voor het bestedings- en investeringsbeleid.

Hierbij weet Jacoline als geen ander mensen binnen organisaties mee te krijgen in het impactdenken. Ze is een steengoede facilitator die groepen begeleidt van ideeën naar de ontwikkeling van effectieve besluiten.

Achtergrond
Jacoline is socioloog en heeft meer dan 15 jaar ervaring in uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland, van multinational tot NGO. Zo woonde ze in oost-Afrika waar ze het regiokantoor Solidaridad Eastern and Central Africa Expertise Center (SECAEC) heeft gemanaged.

Buiten Avance
Is Jacoline dol op zeilen, lange avonden met vrienden en een goed glas wijn.
 

Jacoline Plomp

Managing Director

close Dani Bender

Dani Bender

Senior Impact Specialist

Systeemverandering
Om een duurzame, eerlijke wereld te realiseren is systeemverandering nodig. Steeds meer organisaties zetten zich hier vanuit verschillende
invalshoeken voor in. Dani is als Impact Specialist gedreven om deze organisaties strategisch te ondersteunen om hun toegevoegde waarde te optimaliseren en systeemverandering aan te jagen.

Passie en specialisatie
Dani is antropoloog en behaalde zijn master in International  Development Studies,  met  een  specialisatie in  kinderrechten. Hij heeft een passie voor praktijkgericht onderzoek en is gespecialiseerd in Planning, Monitoring, Evaluation en Learning.  

Praktisch sturen op impact
Dani kan als geen ander organisaties helpen hun ambitieuze plannen te vertalen in heldere interventies en impact doelen. Mét heldere indicatoren
en instrumenten om te monitoren en sturen op impact. Zo werkt hij aan evaluaties en het opzetten van M&E systemen voor NGO’s zoals  SOS kinderdorpen, UNICEF en Plan Nederland.  Dani heeft daarnaast veel ervaring met impactfondsen en adviseerde onder meer de Rabobank Foundation, Kansfonds en Stichting DOEN over hoe zij impact konden meten en vergroten. 

Buiten Avance
Is  Dani  fervent  lezer,  jongleur  en  een  tikje  nieuwsverslaafd.

Lees meer >
Dani Bender

Dani Bender

Senior Impact Specialist

close

Simone de Wit

Impact Specialist

Sociale inclusie
Een wereld waarin iedereen meedoet, mensen zich positief met elkaar verbonden voelen en waarin gezond en duurzaam gedrag de norm is. Daar maakt Simone zich sterk voor. Als Impact Specialist ondersteun
t zij daarom sociale ondernemingen en fondsen die zich inzetten voor bijvoorbeeld sociale inclusie en participatie. Dit deed zij onder meer door Het Impactpad  te ontwikkelen, een tool waarmee sociaal  ondernemers  kunnen  groeien  in  het meten van hun impact. Daarnaast begeleidde ze een groot aantal organisaties in de praktijk, waaronder VluchtelingenWerk NL, GameChangers Academy, Rederij Kees en SIDN. De laatste tijd focust ze zich op het helpen van het Oranje Fonds met impactmanagement. Ook vindt ze het leuk om verschillende organisaties te helpen bij hun eigen impactmeting en stappen te zetten binnen hun impactmanagement.

Achtergrond
Simone is sociaalpsycholoog en deed voor haar masterthes
is onderzoek naar de evolutionair psychologische mechanismen achter duurzaam gedrag. Zij is een praktische onderzoeker en bovendien ondernemend. Als het aan Simone ligt blijft het niet bij alleen onderzoek, daarom gaat ze graag als facilitator actief met ondernemers aan de slag in impactworkshops en trainingen. Ze denkt graag mee over de beste impactstrategie- en metingen voor fondsen en andere organisaties.

Buiten Avance
I
s Simone actief bij Stichting SOB waar zij taalonderwijs geeft aan nieuwkomers in Amsterdam. Ze zoekt haar ontspanning in het lezen van een goed boek, maakt graag een lange wandeling of spreekt af met haar vrienden.

Simone de Wit

Impact Specialist

close

Robert Zwiers

Senior Impact Specialist

Toegankelijk impactmeten
Om de betekeniseconomie te realiseren, is het essentieel dat
organisaties zicht hebben op hun maatschappelijke impact. Daarom zet Robert zich ervoor in impactmeten toegankelijk te maken. Dit deed hij onder meer door het medeontwikkelen van Het Impactpad voor sociaal ondernemers. Daarnaast zet hij voor diverse organisaties impactmetingen op en evalueert hij de uitkomsten, resulterend in heldere aanbevelingen om optimale impact te behalen 

Strategisch advies
V
oor strategisch impactadvies is Robert de aangewezen persoon. Na het afronden van een MSc Business Studies met een focus op Sustainabilty, bouwde hij 5 jaar ervaring op als strategisch adviseur op het snijvlak van management, MVO en communicatie. Inmiddels is hij ook gediplomeerd impactmanager. Met zijn analytisch sterke blik adviseert hij als Impact Specialist diverse organisaties, zoals de Regiobank, het Oranje Fonds, Fonds Nuts Ohra (FNO) over het bewijzen, vergroten en communiceren van hun impact.  

Buiten Avance
Heeft Robert culinaire ambities, is hij altijd op zoek naar de meest bijzondere platen om zijn vinylcollectie mee uit te breiden en is hij dol op verre reizen maken.  

Robert Zwiers

Senior Impact Specialist

close Marianne

Marianne van Diggele

Impact Specialist

De beste keuzes maken
Marianne vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft en zet zich daarom in voor meer gelijkheid in de wereld. Marianne helpt organisaties graag met het bedenken welke strategische keuzes ze kunnen maken om hun impact te maximaliseren. Om daarachter te komen voert ze uitvoerig onderzoek uit en ze streeft ernaar dat er zowel intern als extern van de resultaten wordt geleerd. Thema’s waar ze zich mee bezighoudt zijn: gendergelijkheid, inclusie, gezondheid en welzijn, en kinderrechten.

Achtergrond
Marianne heeft meer dan 8 jaar als monitoring & evaluatie adviseur bij internationale ontwikkelingsorganisaties gewerkt. Hierdoor heeft ze veel ervaring opgedaan in het opzetten van verandertheorieën, meetsystemen, het coördineren van evaluaties en het geven van trainingen rondom meten en leren (in verschillende landen in Afrika en Azië). Daarnaast hield ze zich op organisatieniveau bezig met sturen en rapporteren op impact. Ze geniet ervan om hier samen over te sparren en zo impactstrategieën- en projecten nog scherper te maken.

Buiten Avance
Brengt Marianne graag tijd door met haar gezin met drie jonge zoontjes. Daarnaast uit ze haar creativiteit door te tekenen, schilderen en ontwerpen.

Marianne

Marianne van Diggele

Impact Specialist

close Tim de Wilde

Tim de Wilde

Impact Specialist

Duurzame impact realiseren
Wat is je impact? Hoe vergoot je deze? En hoe doe je dit op een duurzame manier? Dit zijn vragen waar Tim organisaties graag mee helpt. Voor hem betekent duurzaamheid niet alleen oog hebben voor natuur en milieu, maar ook denken in lange-termijnoplossingen. Tim helpt organisaties dan ook graag om hun maatschappelijke toegevoegde waarde te optimaliseren – nu én in de toekomst.

Van complexiteit naar duidelijkheid
Tim is gepromoveerd als organisatiepsycholoog met een brede focus waardoor hij veel kennis heeft van organisatieprocessen, gedragsverandering, en besluitvormingsprocessen. Bij de overheid heeft hij ervaring opgedaan met toegepast onderzoek gericht op maatschappelijke problemen en in het bijzonder verduurzaming. Hij vindt gemakkelijk zijn weg tussen verschillende onderzoeksmethodes en (complexe) analysetechnieken. Tim is een goede sparringpartner voor strategische vraagstukken en vertaalt met veel plezier complexe doelstellingen naar heldere en meetbare vraagstukken.

Buiten Avance
Tim is altijd nieuwsgierig en dat komt hem zeker ten goede bij het pubquizzen. Voorafgaand aan die quizzen kookt hij het liefste uitgebreid voor vrienden.

Tim de Wilde

Tim de Wilde

Impact Specialist

close

Jolijn Engelbertink

Impact Specialist

Impactgericht werken
Hoe weet je of de activiteiten die je doet daadwerkelijk impact hebben? En wat heb je daar dan precies voor nodig? Het adviseren en ondersteunen van organisaties in deze vragen om gerichter op zoek te gaan naar hoe je betekenisvolle verandering teweeg kan brengen in de wereld drijft Jolijn sinds het begin van haar carrière.

Achtergrond
Jolijn heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van monitoring, evalueren en impactmeting. Ze begon haar loopbaan bij de evaluatie afdeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft daarna voor verschillende non-profit organisaties en de private sector gewerkt als monitoring en evaluatie expert. Jolijn heeft uitgebreid ervaring in het opzetten en uitvoeren van verandertheorieën, verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en het begeleiden en adviseren van bedrijven en organisaties in het meten van hun impact. De laatste jaren heeft zij veel gewerkt op het gebied van het verduurzamen van handels- en productieketens, voornamelijk op sociale thema’s zoals kinderarbeid, leefbaar loon, gender en werkomstandigheden.

Buiten Avance
Maakt Jolijn het liefst lange wandeltochten door de bergen. Het gebrek aan bergen in Amsterdam compenseert ze door veel naar de film te gaan, uitgebreid te koken (en te eten) en Duplo torens te bouwen met haar twee jonge zoontjes.

Jolijn Engelbertink

Impact Specialist

close Laura van Olst

Laura van Olst

Communicatie Manager

Haar steentje bijdragen
Laura’s doel is om bij te dragen aan de betekeniseconomie. Voordat ze werkzaam was bij Avance heeft ze ongeveer een jaar doorgebracht in Australië en Indonesië waar ze zich realiseerde dat ze wil werken voor een bedrijf met een missie als die van Avance. Bij Avance kan ze haar creatieve uitspattingen kwijt en communiceert ze de impact die Avance zelf teweegbrengt naar buiten. Zo weet iedereen waar we mee bezig zijn en wat we doen. Daarnaast helpt ze collega’s met de vormgeving van verschillende documenten en ondersteunt ze de organisatie van evenementen.

Creatieve duizendpoot
Laura heeft een bachelor mediastudies en een master kunst en cultuur afgerond. Na het behalen van deze studies wilde ze meer praktische skills leren en volgde ze een traineeship in digital content creation. Tijdens haar vorige banen heeft ze ontzettend veel content gecreëerd; van tekst tot video. Ze is een creatieve duizendpoot en is ook graag bezig met (evenementen) organisatie. Naast haar werk hier is ze ook taalbuddy via VluchtelingenWerkNL en helpt daarmee een vluchteling Nederlands te leren.

Buiten Avance
Staat ze na een werkdag graag nog even in de keuken om een goede maaltijd in elkaar te draaien. In het weekend bezoekt ze alle koffietentjes van Amsterdam met vrienden, struint ze kringloopwinkels af of maakt ze plannen voor een nieuwe reis.

Laura van Olst

Laura van Olst

Communicatie Manager

close

Denise Zonneveld

Office Manager

Organisatietalent
Denise is een planner is hart en nieren. Geordend en systematisch werken met behulp van lijstjes kunnen niet missen tijdens een werkdag. Ze coördineert ook de Avance opleidingen en helpt met voorbereiden zodat deze vlekkeloos verlopen. Denise houdt zich bezig met de meest uiteenlopende taken – van projectplanning tot HR-assistentie. Ze zorgt ervoor dat Avance als een geoliede machine functioneert en alle Avancers hun werk het best kunnen uitvoeren.

Passie voor plannen
Denise heeft Pedagogiek gestudeerd op De Haagse Hogeschool. Ze is ooit begonnen in de mode en is Vestiging Coördinator geweest bij een huiswerkinstituut. Maar plannen en organiseren is haar passie en hier zet ze dan ook op in binnen Avance.

Buiten Avance
Denise houdt ervan om lekker met vriendinnen uiteten te gaan of een terrasje te pakken onder het genot van een rood wijntje. Ook spelletjes- of filmavonden komen regelmatig voorbij. En sowieso behoort knuffelen met de poezen tot een dagelijkse bezigheid!

Denise Zonneveld

Office Manager

close

Joanne Pieterse

Impact Specialist

Impactgericht werken
Wat werkt wél en wat werkt níet bij impactgericht werken? Joanne is gedreven organisaties te helpen bij deze vraag, zodat zij beter kunnen sturen op het vergroten van hun impact. Dit doet ze voor. en vooral samen met, verschillende soorten organisaties waaronder de Provincie Brabant, het IDFA en Cordaid.  Hierbij richtte ze zich op thema’s als  veerkracht,  arbeidsparticipatie  en  mensenhandel. 

Onderzoek
Joanne richtte zich in haar studie vanuit ontwikkelings- en bedrijfseconomie op de
agri-sector. Tijdens haar studie deed ze onder meer onderzoek naar value chain finance in Ethiopië en voerde ze een impactstudie uit in Mozambique. Joanne is een kei in het analyseren van grote sets aan data en het geven van impactworkshops aan initiatieven 

Buiten Avance
Is Joanne vaak te vinden in haar eigen moestuin en probeert ze haar katten te leren geen vlinders en bijen te vangen (lage impact). 

Joanne Pieterse

Impact Specialist

close

Veerle Lambert

Impact Specialist

Daadkracht
Impact maken
. Dat is wat Veerle in alles wat ze doet beoogt. Met als evident doel een betere wereld. Als Impact Onderzoeker zet ze zich hier daadkrachtig voor in door grondig impact onderzoek te doen.  

Impact tool
Veerle is sociaalpsycholoog en
volgde een minor International Development Studies. Zij is een doortastend onderzoeker met veel kennis van kwantitatieve en kwalitatieve methoden. Zo ontwikkelde zij op basis van literatuuronderzoek een tool om impact te meten op sociale thema’s zoals sociale cohesie, eenzaamheid, sociale inclusie, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En deed ze impact analyse voor o.a. Dance4Life. Onderzoeksresultaten presenteert ze op heldere wijze in een bruikbaar impact rapport. Zo kunnen organisaties er praktisch mee aan de slag om hun impact te maximaliseren. 

Buiten Avance
Daadkrachtig was zij ook tijdens haar studie al, zo was ze onder meer als Unicef studenten vrijwilliger actief voor een community centrum in Cambodja. Natuurlijk relaxed ze ook gewoon. Zo gaat ze graag naar het strand om te zwemmen, surfen of om gewoon lekker uit te waaien. 

Veerle Lambert

Impact Specialist

close Impact specialist

Linda Dominguez Alvarez

Impact Specialist

Inclusiviteit
G
elijke kansen voor iedereen, daar zet Linda haar kennis en expertise gepassioneerd voor in. Zij vertaalt maatschappelijke doelen van organisaties in meetbare resultaten en ondersteunt hen met strategisch advies. Zo kunnen organisaties hun positieve impact optimaliseren en komt een inclusieve wereld steeds dichterbij. 

Achtergrond
Linda
heeft een multidisciplinaire achtergrond in de sociale wetenschappen. Als onderzoeker en adviseur hield ze zich de afgelopen jaren bezig met sociale inclusie vraagstukken. Ze is gespecialiseerd in kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Zo heeft ze ruime ervaring met zowel interviewen, literatuur- en surveyonderzoek als met statistische analyse. Dit zette zij onder meer in voor effectiviteitsonderzoek op het gebied van onderwijs en het sociaal domein en het in kaart brengen van een vernieuwd gemeentelijk jeugdbeleid. 

Buiten Avance
komt Linda tot ru
st met fijne yoga-sessies en speurt ze naar sportieve vakantiebestemmingen om steeds meer van deze prachtige wereld te ontdekken. 

Impact specialist

Linda Dominguez Alvarez

Impact Specialist

close Giovanni

Giovanni Giaquinto

Impact Onderzoeker

Een wetenschappelijk insteek
Gebruikmaken van een goed onderbouwde meetmethode en een grondige data analyse om zo organisaties met een maatschappelijk doel te helpen. Dat is wat Giovanni graag doet om impact helder in kaart te brengen. Door deze wetenschappelijk insteek toe te passen in zijn werkzaamheden bij Avance wilt hij impactgericht denken tot gemeengoed maken.

Achtergrond
Giovanni is methodoloog en sociaal psycholoog en heeft tijdens zijn Research Master Psychologie veel kennis opgedaan over verschillende onderzoeksmethoden en analysetechnieken. Deze kennis zet hij in om goed onderbouwde impactrapporten te maken. Daarnaast zet hij zijn ervaring als docent aan de universiteit in om tijdens (online) workshops en trainingen deelnemers te enthousiasmeren en motiveren om met hun eigen impact aan de slag te gaan.

Buiten Avance
Kun je Giovanni tegenkomen tijdens het boulderen of hardlopen en houdt hij ervan om met vrienden een bordspel (zoals Ticket to Ride of de Kwakzalvers van Kakelenburg) te spelen.

Giovanni

Giovanni Giaquinto

Impact Onderzoeker

close Sanne Handgraaf

Sanne Handgraaf

Impact Specialist

Heldere inzichten
Organisaties met een maatschappelijk doel voorzien van heldere inzichten en advies om impactgericht te werken staan centraal voor Sanne. En dat het liefst op een manier die overtuigt, blijft hangen en tot actie aanzet. Als Impact Specialist is het haar doel om op deze manier haar steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Achtergrond
Sanne deed onderzoeks- en advieservaring op in haar werk voor met name grote internationale ondernemingen door middel van onderzoek naar consumentengedrag en -behoeften. Haar ervaring betreft kwantitatief tot kwalitatief onderzoek, van internationaal tot lokaal, van het uitvoeren van interviews, tot het opzetten en analyseren van metingen. Ook deed ze ervaring op in het sociaal domein, waar ze bijvoorbeeld gebruikersonderzoek deed voor de overheid naar de toegankelijkheid van informatie voor kwetsbare groepen. Waar bedrijven data gebruiken om strategische keuzes te maken en te verantwoorden, gelooft Sanne dat het gebruik van impactdata ook noodzakelijk is voor organisaties die hun maatschappelijke missie zo goed mogelijk uit willen voeren. Daarom zet ze haar kennis en ervaring graag in om te helpen impact inzichtelijk te maken en te maximaliseren.

Buiten Avance
Is Sanne graag op pad om nieuwe avonturen te ontdekken, in Amsterdam, in Nederland of daarbuiten, wandelend, op de fiets of per trein. Om ’s avonds neer te strijken met lekker eten en een potje Regenwormen. Ook zet ze zich in haar vrije tijd graag in als voorleeshulp of taalmaatje voor nieuwkomers.

Sanne Handgraaf

Sanne Handgraaf

Impact Specialist

close Anne de Vries

Anne de Vries

Impact Onderzoeker

Rechtvaardigheid en impact
In haar werk wil Anne bijdragen aan breed gedragen en rechtvaardige oplossingen voor maatschappelijke problemen. Volgens haar is impactgericht denken en doen hierbij onvermijdelijk. Ze werkt bij Avance vooral aan projecten in het sociale domein (voor o.a. overheden en goede doelen) en de ontwikkelingssamenwerking. Eerder deed Anne toegepast onderzoek voor o.a. Kansfonds en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum.

Achtergrond
Anne is interdisciplinair sociaal wetenschapper en sterk onderlegd in kwantitatieve onderzoeksmethoden. Ze onderzocht tijdens haar research master Migratie, Etnische Relaties & Multiculturalisme of en hoe de mate van arbeidsmarktdiscriminatie onder moslims in West-Europa samenhangt met kenmerken van hun herkomstlanden. Binnen haar master Politicologie is ze vooral nieuwsgierig naar de wisselwerking tussen het politieke klimaat en andere maatschappelijke problemen als deze.

Buiten Avance           
In haar vrije tijd vergroot Anne haar repertoire op de dwarsfluit, bespeelt ze haar vingercimbalen of zingt ze. Meestal in de taal die ze op dat moment aan het bijspijkeren is. Een werkweek sluit ze het liefste af met een spelletjes- of filmavond, waarbij een bak experimentele popcorn niet mag ontbreken.

Anne de Vries

Anne de Vries

Impact Onderzoeker

close Hatice

Hatice Nurlu

Impact Onderzoeker

Bouwen aan een menselijke en duurzame toekomst
Belangrijke maatschappelijke vraagstukken uitvogelen en zoeken naar ideeën over hoe we die als samenleving kunnen aanpakken – daar krijgt Hatice energie van. Met haar nieuwsgierigheid verdiept ze zich met plezier in onderwerpen die er volgens haar toe doen. Ze wil een globale samenleving waarin menselijke en duurzame vooruitgang centraal staat. Vandaar dat Hatice ook graag impact creëert en optimaliseert.

Achtergrond
Hatice heeft de Master Political Science (Politicologie) afgerond. Daarvoor heeft ze International Studies gestudeerd, heeft ze een minor gevolgd in International Development Studies, en heeft ze sociaal-maatschappelijk onderzoek gedaan in het buitenland. Hatice heeft een brede interesse in onderwerpen zoals duurzaamheid, sociale ongelijkheid en cohesie, migratie, de positionering van minderheden in de samenleving, en intersectionaliteit. Ze is geïnteresseerd in hoe dit soort onderwerpen worden geleid door governance in de breedste zin – van lokaal tot internationaal niveau en door verschillende soorten actoren. Ze heeft ervaring met kwalitatief onderzoek doen en zoekt alles graag grondig uit om écht te begrijpen hoe complexe vraagstukken in elkaar zitten. Met de kennis en inzichten die ze zo opdoet gaat ze graag op zoek naar effectievere aanpakken.

Buiten Avance
In haar vrije tijd vind je Hatice al gauw met een goed boek waar ze vaak iets van wil leren. Met haar liefde voor esthetiek houdt ze ook van in de natuur zijn en nieuwe plekken ontdekken in de wereld. Daarnaast is ze een liefhebber van oude films, musea, en kookt ze graag voor haar dierbaren.

Hatice

Hatice Nurlu

Impact Onderzoeker

close Sanne Koole

Sanne Koole

Stagiaire impact onderzoek

Haar ei kwijt binnen Avance
Sanne wordt enthousiast van projecten die bijdragen aan de socio-economische ontwikkeling van de maatschappij. Binnen Avance kan ze haar ei kwijt bij het ondersteunen bij impact onderzoek voor diverse projecten van verschillende opdrachtgevers, waarbij ze zich vooral zal richten op het verkrijgen en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve data. Ook zal ze zich bezighouden met productontwikkeling en communicatie.

Achtergrond
Sanne heeft de bachelor International Development Studies afgerond in Wageningen, waarbij ze vanuit verschillende invalshoeken heeft gefocust op ontwikkelingsvraagstukken als armoede, sociale ongelijkheid en migratie. Met een nieuwsgierige, maar kritische blik zoeken naar kansen en mogelijkheden in complexe situaties is waar Sanne energie van krijgt. Tijdens haar master International Development specialiseert ze zich op dit moment in veranderingsprocessen en sociale inclusie vanuit het perspectief van communicatiewetenschappen.

Buiten Avance
Wordt ze erg blij van het bereiden én eten van nieuwe gerechten, het liefst samen met vrienden of familie. Ook krijgt ze graag naar een goede documentaire of maakt ze een mooie wandeling in een nieuwe omgeving.

Sanne Koole

Sanne Koole

Stagiaire impact onderzoek

close Maartje

Maartje

Chief Happiness

Edith’s trouwe viervoeter houdt ons vaak gezelschap op kantoor. Ideaal voor een wandeling tussen het werk door of een spontane knuffelsessie.

Als je bij ons op kantoor langskomt is er een grote kans dat je haar ook tegenkomt. Schroom niet om haar te aaien!

Maartje

Maartje

Chief Happiness

close Valerie Jans

Valérie Jans

Trainer Opleiding Impactmanagement

Binnen Avance
Valérie is (co) trainer bij onze Opleiding Impactmanagement. Samen met Edith brengt ze al haar impactkennis over op de deelnemers. Ze vindt het doordenken van de Theory of Change het leukste om te doen en krijgt energie van deelnemers dienieuwe mogelijkheden en invalshoeken ontdekken.

Achtergrond
Valérie studeerde sociale geografie in Amsterdam en specialiseerde zich in ontwikkelingsgeografie. Ze heeft als programma manager binnen de OS sector veel ervaring opgebouwd in het ontwikkelen, coördineren en monitoren van multi-stakeholder programma’s, met name in Afrikaanse landen. Ze richt zich nu op beleidsontwikkeling, het adviseren en aansturen van onderzoeksprojecten en het stimuleren en organiseren van leren. Valérie specialiseerde zich op kinderrechten, jeugdzorg, familie versterking en gemeenschapsontwikkeling en heeft ervaring met het werken in complexe organisaties.

Buiten Avance
Kijkt ze graag naar films en series, houdt ze van het maken van meanderende stadswandelingen en vindt ze het leuk om zich bezig te houden met interieur design. Valérie zou eigenlijk best een chateau of vervallen hotel willen opkopen om op te knappen.

Valerie Jans

Valérie Jans

Trainer Opleiding Impactmanagement

close

Wout Visser

Associate

Binnen Avance
Begeleidt Wout organisaties en netwerken in het ontwikkelen en monitoren van effectieve advocacy strategieën door middel van workshops, trainingen en coaching. Hij voert kwalitatieve programma- en advocacy evaluaties uit en gebruikt hierbij een breed scala aan participatieve werkvormen.

Achtergrond
Wout heeft meer dan 20 jaar ervaring in Internationale Samenwerking. Als politicoloog is hij gespecialiseerd in peacebuilding and reconciliation in conflict settings, met een speciale focus op kinderrechten en jongeren participatie.

Wout wil een bijdrage leveren aan blijvende positieve sociale veranderingen en zijn bijdragen laten werken. Hij ontwikkelde een reeks methodes voor de ontwikkeling van belangenbehartigingsvermogen voor een breed scala van maatschappelijke organisaties.

De meeste van zijn ervaringen hebben te maken met de specifieke omstandigheden van het uitvoeren van dergelijke programma’s in (post-) conflict en fragiele omgevingen. Hij werkte onder meer in Afghanistan, Colombia, Eritrea, DR Congo, Israël / Oost, Libanon, Sierra Leone, Zuid-Soedan en Oeganda.

Wout Visser

Associate

close

Amis Boersma

Associate

Binnen Avance
Procesbegeleider en trainer bij impact-trajecten en evaluaties. Houdt ervan op het eerste gezicht ingewikkelde denkstappen simpel en inzichtelijk te maken. Is geïnteresseerd in trajecten waarin verbinding en innovatie centraal staan. Wil eraan bijdragen dat impact meten minder als een last en meer als een natuurlijk en zinvol onderdeel van het dagelijks werk wordt gezien.

Achtergrond
Studeerde Indonesisch en werkte meer dan tien jaar in ontwikkelingssamenwerking, bij onder meer een Indonesische mensenrechtenorganisatie, Freevoice en Hivos. Verdiepte zich in de rol van persoonlijk leiderschap en groepsdynamiek, omdat ze er in gelooft dat het verbeteren van de wereld toch echt bij jezelf begint. Werkte in veel verschillende contexten en bouwt makkelijk bruggen. Spreekt buiten Nederlands ook Engels, Spaans, Frans, Duits en Indonesisch.

Buiten Avance
Is oprichter van Meer Lieve Brieven, een collectief dat anoniem lieve brieven schrijft en achterlaat. Zingt graag en is gek op Manneken Pis dropjes.

 

Amis Boersma

Associate

close

Frans van Gerwen

Associate

Binnen Avance
Evaluator en trainer binnen internationale samenwerking. Leidt regelmatig internationale teams voor evaluaties, organisatie-assessments en trajecten om monitoring-systemen op te zetten.

Achtergrond
Heeft meer dan twintig jaar ervaring op alle continenten. Is gespecialiseerd in het versterken van enabling environments voor de private sector. Deed veel opdrachten op het gebied van organisatie-, institutionele- en strategieontwikkeling.

Buiten Avance
Is fanatiek tennisser: doet veel moeite om zijn reizen aan te passen aan zijn competitieschema.

Frans van Gerwen

Associate

close

Wouter Rijneveld

Associate

Binnen Avance
Evaluator en adviseur binnen internationale samenwerking. Gespecialiseerd in het opzetten van zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Voeten-in-de-klei-mentaliteit, maar ook geworteld in evalueren als wetenschappelijk domein.

Achtergrond
Combineert een bèta achtergrond (MSc Crop Science) met een alpha achtergrond (MA International Development). Ontwikkelt al meer dan 15 jaar geïntegreerde en praktische systemen voor resultaatmeting, met name in Afrika. Ervaring met uitvoeren van complexe evaluaties en met capacity development en training in diverse contexten.

Buiten Avance
Woont in een bijzondere leefgemeenschap en is daarmee sterk betrokken bij sociale interventies in Nederland.

Wouter Rijneveld

Associate

close

Marije van Lidth de Jeude

Associate

Binnen Avance
Evaluator en consultant voor projecten in Latijns Amerika en Afrika. Woont in Costa Rica.

Achtergrond
Studeerde antropologie in Utrecht. Heeft als evaluator en consultant binnen internationale samenwerking voor meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd. Specialiseerde zich op gender, kinder- en vrouwen rechten, migratie en gemarginaliseerde groepen. Doceert aan verschillende universiteiten waaronder Universiteit van de Vrede in Costa Rica.

Buiten Avance
Zet zich in om heel Latijns America op de fiets te krijgen. En geeft zelf het goede voorbeeld.

Marije van Lidth de Jeude

Associate

close

Els Rijke

Associate

Bij Avance
Associate consultant, gespecialiseerd in women empowerment en gender mainstreaming.

Achtergrond
Werkt als onafhankelijke consultant sinds 2012. Focust zicht op gender analysis, evaluaties en capacity development. Heeft uitvoerige ervaring met gender analysis op het gebied van agricultural value chains, en het ontwikkelen van strategieën voor women empowerment en value chain strengthening. Heeft uitgebreide kennis over gender kwesties in de clean-cooking sector en is vaak betrokken als genderexpert voor de Global Alliance for Clean Cookstoves (GACC). Werkte voor de Africa Biogas Partnership Programme en ontwikkelde hun gender mainstreaming strategie, systemen en capaciteit. Ontwikkelende en evalueerde verschillende ontwikkelingsprogramma’s met een focus op gender gelijkheid en de rechten voor vrouwen en meisjes. Werkte voor Hivos, een internationale ontwikkelingsorganisatie, als ontwikkelaar en manager van het vrouwen rechten portfolio in Kyrgyzstan, Kazakhstan, Iran, Iraq en Syrië.

Buiten Avance
Na zes jaar in Kenia gewoond te hebben is Els in 2015 verhuisd naar Cambodja. Ze probeert haar hardloopschema na te leven en houdt van koken voor vrienden.

Els Rijke

Associate

close

Baukje Stam

Associate

Binnen Avance

Baukje is strategisch adviseur voor goede doelen organisaties, overheden en onderwijs op het gebied van impactmaximalisatie. Ze is op haar best als marketing en inhoud bij elkaar komen om samen na te denken over de beste impact strategie. Impactmarketing dus!

Achtergrond

Baukje is socioloog van achtergrond, marktonderzoeker en marketingstrateeg. Ze volgde de opleiding impactmanagement bij Avance en heeft vervolgens de domeinen impact en marketing aan elkaar verbonden.

Baukje heeft meer dan 20 jaar ervaring in de non profit sector en werkte voor goede doelen- en belangenorganisaties, kerken en onderwijs. Daarvoor werkte ze als partner bij marketingcommunicatiebureau WWAV en bij onderzoeksbureau Motivaction.

Buiten Avance

Baukje is een echt buitenmens, zeilen in Friesland en naar de Wadden, wandelen met haar border collie en de wereld over fietsen met haar lief.

Baukje Stam

Associate

close Gerla van Breugel

Gerla van Breugel

Associate

Binnen Avance
Impactconsultant bij organisaties in het sociaal domein en onderwijs. Door scherpe vragen en heldere analyses organisaties helpen om uit te puzzelen wat hun impact nu echt is: niet te bescheiden, maar ook niet overclaimen.

Achtergrond
Studeerde Internationaal Management en ontdekte al snel dat ze niet warm liep voor organisaties die hoofdzakelijk financiële winst nastreven. Haar carrière ontwikkelde zich daarom in het economisch onderwijs (VO, HBO en WO) en in (arbeidsmarkt)onderzoek. Ontdekte tijdens een vierjarig verblijf in Chili sociaal ondernemen waarin ze haar bedrijfseconomische en culturele inzichten kon combineren met maatschappelijke betrokkenheid.

Buiten Avance
Sportief bezig als roeier, wandelaar en (herstartende) yogi. Leest ook graag, onder een dekentje mét een kop warme chocola naast de snorrende houtkachel in poldermolen de Vlietmolen. Woont daar samen met verloofde Thijs en poes Saar.

Gerla van Breugel

Gerla van Breugel

Associate

close Donatien de Graaff

Donatien de Graaff

Associate

Donatien de Graaff

Donatien de Graaff

Associate

close