Team
close

Edith Kroese

Managing Director

Binnen Avance:
Senior impact adviseur en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Avance’s nieuwe producten rond impact- en resultaatmeting. Focus in haar adviestrajecten: een organisatiecultuur en -structuur (her)inrichten om maximale impact te behalen. Is ervan overtuigd dat om werkelijk een verschil te maken organisaties eerst moeten gaan denken vanuit impact, en dat het meten van impact – oftewel het daadwerkelijk zichtbaar maken – daarbij essentieel is.

Achtergrond:
Begon haar carrière als organisatieadviseur voor ingenieursbureau DHV, en werkte voor hen in groot aantal landen in Latijns- Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Richtte in 2009 Avance op. Werkt al meer dan 15 jaar als impact expert voor ontwikkelingsorganisaties, overheidsinstanties en bedrijven. Behaalde in 2014 een Master in Change Management bij het SIOO.

Buiten Avance:
Is blij met haar nieuwe leven in Amsterdam-Noord, waar goede yogalessen worden gegeven en de vogels op de achtergrond fluiten.

Mail: edith@avance-impact.nl

Edith Kroese

Managing Director

close

Jacoline Plomp

Senior Impact Expert

Binnen Avance:
Senior impact-consultant voor bedrijven en NGO’s, en manager van het verbeterprogramma Proclimate.

Achtergrond:
Is socioloog en heeft zowel voor multinationals als NGO’s gewerkt. Is ervan overtuigd dat deze werelden elkaar iets te vertellen hebben en dat samenwerking leidt tot een duurzamere wereld. Reisde meer dan vijftien jaar voor diverse opdrachten over de wereld, en woonde en werkte van 2009 tot 2012 in Oost-Afrika. Hield zich vanuit Kenia bezig met de implementatie van koffie- en theeprogramma’s, ontwikkelde een horticulture programma met bedrijven, en was mede-oprichter van het regiokantoor Solidaridad Eastern and Central Africa Expertise Center (SECAEC).

Buiten Avance:
Is dol op zeilen, lange avonden met vrienden en een goed glas wijn.

Mail: jacoline@avance-impact.nl

Jacoline Plomp

Senior Impact Expert

close

Donatien de Graaff

Senior Impact Expert

Binnen Avance

is Donatien Senior Impact Expert en zet ze zich graag in voor het onderzoeken en vergroten van de toegevoegde waarde van purpose-driven organisaties zoals NGO’s, sociale ondernemingen en andere initiatieven binnen het publieke domein. Ze heeft veel ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve technieken, variërend van een quasi-experimentele ontwerp tot een exploratieve, beschrijvende studie en actie-onderzoek. Als groepsfacilitator gebruikt ze graag participatieve technieken waarbij veel aandacht is voor het leerproces, de deelnemers én de resultaten.

Achtergrond

Donatien is sociaal psycholoog en wil graag bijdragen aan een sociaal rechtvaardige en duurzame wereld. Ze heeft veel werkervaring in (post-) conflict landen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal Azië, maar richt zich nu voornamelijk op de Nederlandse maatschappij.

Buiten Avance
gaat ze het liefst de zee op. Ze maakte met haar gezin een lange zeilreis naar de Carribean.

Donatien de Graaff

Senior Impact Expert

close

Dani Bender

Impact Specialist

Binnen Avance:
Is Dani impact-consultant. Hij werkt aan evaluaties en het opzetten van M&E-systemen voor NGO’s en heeft een passie voor praktijkgericht onderzoek. Ook adviseert Dani sociale ondernemingen en fondsen over hoe zij hun effecten kunnen bewijzen en vergroten.

Achtergrond:
Dani heeft een BSc in Culturele Antropologie en een MSc in International Development Studies, met een focus op kinderrechten. Na zijn studie specialiseerde hij zich op Planning, Monitoring, Evaluatie en Learning. De afgelopen jaren heeft Dani zich toegelegd tot het, met kwalitatief en kwantitatief onderzoek, concreet maken van sociale impact voor NGO’s, sociale ondernemingen en fondsen.

Buiten Avance:
Is Dani fervent lezer, jongleur en een tikje nieuwsverslaafd

Mail: dani@avance-impact.nl

 

Dani Bender

Impact Specialist

close

Lizzy Eilbracht

Senior Impact Specialist

Binnen Avance:

Is Lizzy impact specialist voor sociaal ondernemers, maatschappelijke initiatieven en impact financiers, gespecialiseerd in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden en het opstellen van maatschappelijke business cases om sociale impact concreet te maken.

Achtergrond:
Heeft pedagogische wetenschappen en sociologie gestudeerd in de VS, Istanbul en Utrecht. Als onderzoeker en adviseur hield zij zich eerder bezig met vraagstukken over culturele integratie binnen het onderwijs en private sector ontwikkeling binnen de OS. De afgelopen jaren heeft Lizzy zich gespecialiseerd in het meten van sociale effecten en heeft zij als impact adviseur een groot aantal ondernemers en initiatieven begeleid bij het onderzoeken en managen van hun impact. Verder is Lizzy gekwalificeerd in de Social Return on Investment (SROI) methode.

Buiten Avance:
Wandelt Lizzy elke avond een half uurtje door de binnenstad van Utrecht, terwijl ze bedenkt wanneer ze haar volgende reisje naar haar favoriete Balkan of Amerikaanse landen gaat maken.

Mail: Lizzy@avance-impact.nl

Lizzy Eilbracht

Senior Impact Specialist

close

Kati Oudendijk

Impact Specialist

Binnen Avance:
Is Kati gespecialiseerd in kwantitatieve en kwalitatieve methoden om de impact van NGO’s en bedrijven te analyseren, met name op het gebied van duurzame handel.

Achtergrond:
Heeft een bachelor en onderzoeks-master Internationale Ontwikkelingsstudies gedaan aan de Wageningen Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Deed voor verschillende organisaties veldonderzoek in Uganda, Ghana en Burkina Faso. Richtte zich hierbij op duurzame handel van landbouwproducten – vooral cacao – en implementatiemodellen voor NGO-projecten.

Buiten Avance:
Is een fanatieke volleybalster, gaat graag naar een goed concert en houdt van verre reizen.

Mail: kati@avance-impact.nl

Kati Oudendijk

Impact Specialist

close

Jet Langerak

Impact evaluator & Communications manager

Binnen Avance:
Analyseert Jet een breed scala aan groene, sociale en creatieve projecten van innovatieve voorlopers. Ze evalueert hun voortgang en toegevoegde maatschappelijke waarde.

Daarnaast schrijft en verspreidt Jet impactvolle verhalen over Avance en haar opdrachtgevers. Zo laten we samen zien hoe maatschappelijke waarde in uiteenlopende organisaties centraal kan staan en serieus gemanaged wordt.

Achtergrond:
Jet is socioloog en vastberaden om met haar kennis bij te dragen aan een duurzamere en eerlijkere wereld. Voor de afstudeeropdracht van haar master, die ze volgde aan de UvA, ging ze naar Oeganda om onderzoek te doen naar de interculturele samenwerking bij een Nederlandse sociale onderneming. Ze analyseerde daar HRM uitdagingen en ontwikkelde een beleidsadvies waar westerse ondernemers in Oost-Afrika baat bij hebben.

Tussen haar bachelor, die ze volgde in Groningen, en master in heeft ze in Rwanda aan de wieg gestaan van het Nederlandse eerlijke modemerk Afriek. Hier kreeg ze de kans om mee te helpen met het opzetten van de productieketen in Kigali.

Buiten Avance:
Verzamelt ze verhalen in boeken, gedichten en fotografie. Daarnaast ondersteunt ze de Filmhallen als sustainability coach en is daar tevens vaak te vinden als bezoeker.

Jet Langerak

Impact evaluator & Communications manager

close

Simone de Wit

Impact Consultant

Binnen Avance is impact onderzoeker. Zij werkt mee aan verschillende projecten, waaronder het schrijven van een vervolg op Impact First. Daarnaast houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van basis impact-tools voor een aantal specifieke thema’s. Hiervoor doet ze literatuuronderzoek naar veelgebruikte indicatoren en verzamelt ze de kennis van van de impact experts bij Avance.

Achtergrond: Simone heeft een BSc in Psychologie en is nu bezig met de afronding van haar MSc in Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In haar Masterthesis doet zij onderzoek naar de evolutionaire psychologische mechanismen achter duurzaam gedrag. Daarnaast heeft zij bij Starters4Communities het trainingsprogramma in sociaal ondernemerschap gevolgd.

Buiten Avance geniet Simone van lekker eten en leuke gesprekken met vrienden. Ze zoekt haar ontspanning in het lezen van een goed boek of ze maakt een lange wandeling. Haar droom is om in een surfers-busje Europa te verkennen.

Simone de Wit

Impact Consultant

close

Robert Zwiers

Impact Specialist

Binnen Avance
Is Robert impact specialist. Voor fondsen, stichtingen en sociale ondernemingen zet hij impactmetingen op en evalueert de uitkomsten. Daarnaast geeft hij advies over hoe organisaties hun effecten kunnen bewijzen, vergroten en communiceren.

 

Achtergrond
Robert rondde een MSc in Business Studies af, met een focus op Sustainability. Na zijn studie werkte hij onder andere vijf jaar bij adviesbureau Schuttelaar & Partners, waar hij zich specialiseerde in strategisch advies op het snijvlak van management, MVO en communicatie.

 

Buiten Avance
Is Robert vooral bezig met het bedenken van een volgende verre reis, het uitbreiden van zijn platencollectie en het fijnslijpen van zijn culinaire vaardigheden.

Robert Zwiers

Impact Specialist

close

Joanne Pieterse

Impact Consultant

Binnen Avance
Is Joanne impact consultant. Ze werkt praktisch mee aan het meten van impact bij verschillende organisaties. Dit doet zij zowel met kwalitatieve als kwantitatieve methoden. Haar drijfveer is ontdekken wat wel en wat niet werkt, zowel op procesniveau als op interventieniveau. Daarbij gaat ze op zoek naar manieren waarop organisaties beter kunnen sturen op het vergroten van impact.

 

Achtergrond
Joanne is econoom. In Wageningen heeft ze haar BSc in Ontwikkelingseconomie en haar MSc in Bedrijfseconomie behaald, beide gericht op de agri-sector. Tijdens haar studie heeft ze verschillende projecten gedaan in het buitenland rondom vraagstukken in ontwikkelingssamenwerking. Zo deed ze onderzoek naar value chain finance in Ethiopië en voerde ze een impact-studie uit in Mozambique.

 

Buiten Avance
Spendeert Joanne veel tijd aan het verwijderen van onkruid uit haar moestuin en probeert ze haar twee katten te leren geen vlinders en bijen te vangen (lage impact).

Joanne Pieterse

Impact Consultant

close

Willemijn van Dijk

Impact Office and Operations Manager

Binnen Avance
Is Willemijn Impact office en operations manager. Ze werkt mee aan het ontwikkelen van een duurzame organisatiecultuur en ondersteund het team op kantoor. Dit doet zij onder andere door het stroomlijnen en versterken van interne werkprocessen op o.a. operationeel gebied en personeelsbeleid.

Achtergrond
Willemijn studeerde Business Administration in Den Haag en Amsterdam. Als operationeel manager heeft ze de laatste jaren bij een uitzendorganisatie gewerkt. Hier was ze als lid van het managementteam o.a. betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie. Daarnaast zette ze als oprichtster van het bedrijf Borrelplateau haar organisatieskills ten volle in. Hiermee heeft ze vele bedrijven mogen voorzien van lokale, biologische borrelhappen.

Buiten Avance
Krijgt Willemijn energie van sporten en inspirerende personen. Ze zoekt haar ontspanning op de yoga mat of met een goed boek (het liefst in de zon). Ook kan ze erg genieten van goede gesprekken met vrienden of familie onder het genot van een hapje en een drankje.

Willemijn van Dijk

Impact Office and Operations Manager

close

Sharif Rabbae

Impact Consultant

Binnen Avance
Zet Sharif zich in om de impact van fondsen, NGO’s en sociale ondernemingen te meten. Met deze impactmetingen adviseert Sharif organisaties in hun strategieontwikkeling om zodoende hun impact te maximaliseren.

Achtergrond
Sharif studeerde in Amsterdam en Barcelona. Hij is organisatie-socioloog en jurist internationaal recht. Als adviseur hield hij zich voorheen bezig met het opzetten van peer-to-peer netwerken binnen migrantengemeenschappen in Nederland. Daarnaast was hij betrokken bij het ontwikkelen van strategieën ter preventie van radicalisering.

Buiten Avance
Is Sharif vaak bezig zijn sportieve ambities te verwezenlijken. Daarnaast kan je hem in de bibliotheek vinden waar hij de ontwikkeling van de mensheid in de gaten houdt. Het liefst zit hij echter in een willekeurig Latijns-Amerikaans land om zijn Spaans bij te slijpen.

Sharif Rabbae

Impact Consultant

close

Veerle Lambert

Impact Onderzoeker

Binnen Avance
Is Veerle impact onderzoeker. Ze ondersteunt bij het maken van analyses en rapportages voor verschillende projecten. Daarnaast houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van basis impact-tools voor een aantal specifieke thema’s. Hiervoor doet ze literatuuronderzoek naar veelgebruikte indicatoren en verzamelt ze de kennis van de impact experts bij Avance.

Achtergrond
Veerle heeft haar bachelor in psychologie behaald en is nu bezig met haar MSc in Sociale Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar opleiding tot psycholoog heeft ze de minor International Development Studies gevolgd. Naast haar studie is zij actief als Unicef studenten vrijwilliger en zet zij zich in voor een community centrum in Cambodja.

Buiten Avance
Gaat ze graag naar het strand om te zwemmen, te surfen of om gewoon lekker uit te waaien.

Veerle Lambert

Impact Onderzoeker

close Impact specialist

Linda Dominguez Alvarez

Impact Specialist

Binnen Avance
Is Linda Impact Specialist. Ze zet zich in om de toegevoegde waarde van maatschappelijke organisaties inzichtelijk te maken door de maatschappelijke doelen te vertalen in meetbare resultaten. Daarnaast ondersteunt ze deze organisaties om hun positieve impact te optimaliseren.

Achtergrond
Linda heeft een achtergrond in de Sociologie. Als vervolg op haar bachelor heeft ze de onderzoeksmaster ‘Social and Behavioral Sciences’ gevolgd aan de Tilburg University. Na haar studie heeft zij zich verder gespecialiseerd in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden, met name effectmetingen, monitoring en evaluaties. Als onderzoeker en adviseur hield zij zich de afgelopen jaren bezig met sociale inclusie vraagstukken. Linda is gepassioneerd om met haar kennis en expertise een positieve bijdrage te leveren aan een meer inclusieve wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Buiten Avance
Is Linda altijd bezig met haar volgende (sportieve) vakantiebestemming om steeds meer van deze prachtige wereld te zien. Buiten werk komt ze tot rust tijdens een fijne yoga sessie en geniet ze van lange avonden met vrienden en familie.

Impact specialist

Linda Dominguez Alvarez

Impact Specialist

close

Lars Rijke

Stagiair Impact Consultancy

Binnen Avance:
Is Lars betrokken bij diverse impactonderzoeksprojecten. Zo ondersteund hij onder andere bij een groot mid-term onderzoek voor de SER naar het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Hij transcribeert interviews helpt bij de analyse van surveys. Lars is gedreven om bij te dragen aan projecten met een zichtbaar sociale missie, het liefst met een internationaal karakter.

Achtergrond
Lars heeft zijn Bachelor behaald aan University College Maastricht. Daarin heeft hij kennisgemaakt met veel verschillende disciplines zoals internationale betrekkingen, psychologie, filosofie en recht. Zijn grootste passie ligt bij het bestuderen van de psychologische en sociologische processen in de wederopbouw van post-conflict gebieden.

Buiten Avance
Verzamelt hij platen, en bezoekt hij graag concerten van diezelfde artiesten.

Lars Rijke

Stagiair Impact Consultancy

close

Wout Visser

Associate

Binnen Avance
Begeleidt Wout organisaties en netwerken in het ontwikkelen en monitoren van effectieve advocacy strategieën door middel van workshops, trainingen en coaching. Hij voert kwalitatieve programma- en advocacy evaluaties uit en gebruikt hierbij een breed scala aan participatieve werkvormen.

Achtergrond
Wout heeft meer dan 20 jaar ervaring in Internationale Samenwerking. Als politicoloog is hij gespecialiseerd in peacebuilding and reconciliation in conflict settings, met een speciale focus op kinderrechten en jongeren participatie.

Wout wil een bijdrage leveren aan blijvende positieve sociale veranderingen en zijn bijdragen laten werken. Hij ontwikkelde een reeks methodes voor de ontwikkeling van belangenbehartigingsvermogen voor een breed scala van maatschappelijke organisaties.

De meeste van zijn ervaringen hebben te maken met de specifieke omstandigheden van het uitvoeren van dergelijke programma’s in (post-) conflict en fragiele omgevingen. Hij werkte onder meer in Afghanistan, Colombia, Eritrea, DR Congo, Israël / Oost, Libanon, Sierra Leone, Zuid-Soedan en Oeganda.

Wout Visser

Associate

close

Amis Boersma

Associate

Binnen Avance
Procesbegeleider en trainer bij impact-trajecten en evaluaties. Houdt ervan op het eerste gezicht ingewikkelde denkstappen simpel en inzichtelijk te maken. Is geïnteresseerd in trajecten waarin verbinding en innovatie centraal staan. Wil eraan bijdragen dat impact meten minder als een last en meer als een natuurlijk en zinvol onderdeel van het dagelijks werk wordt gezien.

Achtergrond
Studeerde Indonesisch en werkte meer dan tien jaar in ontwikkelingssamenwerking, bij onder meer een Indonesische mensenrechtenorganisatie, Freevoice en Hivos. Verdiepte zich in de rol van persoonlijk leiderschap en groepsdynamiek, omdat ze er in gelooft dat het verbeteren van de wereld toch echt bij jezelf begint. Werkte in veel verschillende contexten en bouwt makkelijk bruggen. Spreekt buiten Nederlands ook Engels, Spaans, Frans, Duits en Indonesisch.

Buiten Avance
Is oprichter van Meer Lieve Brieven, een collectief dat anoniem lieve brieven schrijft en achterlaat. Zingt graag en is gek op Manneken Pis dropjes.

 

Amis Boersma

Associate

close

Jasmijn Besorak

Associate

Binnen Avance
Adviseur en projectmanager betrokken bij organisatie adviestrajecten die zich richten op het vergroten van de positieve duurzame impact van NGO’s en bedrijven. Gespecialiseerd in multi-stakeholder-samenwerking & innovatieve leertrajecten.

Achtergrond
Studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Raakte tijdens haar masters Global Business & Stakeholder Management geïnteresseerd in duurzame en innovatieve business-oplossingen.

Buiten AvanceJasmijn organiseert de perfecte reizen voor haarzelf of haar vrienden. Zelfs als ze niet meegaat.

Mail: jasmijn@avance-impact.nl

Jasmijn Besorak

Associate

close

Frans van Gerwen

Associate

Binnen Avance
Evaluator en trainer binnen internationale samenwerking. Leidt regelmatig internationale teams voor evaluaties, organisatie-assessments en trajecten om monitoring-systemen op te zetten.

Achtergrond
Heeft meer dan twintig jaar ervaring op alle continenten. Is gespecialiseerd in het versterken van enabling environments voor de private sector. Deed veel opdrachten op het gebied van organisatie-, institutionele- en strategieontwikkeling.

Buiten Avance
Is fanatiek tennisser: doet veel moeite om zijn reizen aan te passen aan zijn competitieschema.

Frans van Gerwen

Associate

close

Wouter Rijneveld

Associate

Binnen Avance
Evaluator en adviseur binnen internationale samenwerking. Gespecialiseerd in het opzetten van zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Voeten-in-de-klei-mentaliteit, maar ook geworteld in evalueren als wetenschappelijk domein.

Achtergrond
Combineert een bèta achtergrond (MSc Crop Science) met een alpha achtergrond (MA International Development). Ontwikkelt al meer dan 15 jaar geïntegreerde en praktische systemen voor resultaatmeting, met name in Afrika. Ervaring met uitvoeren van complexe evaluaties en met capacity development en training in diverse contexten.

Buiten Avance
Woont in een bijzondere leefgemeenschap en is daarmee sterk betrokken bij sociale interventies in Nederland.

Wouter Rijneveld

Associate

close

Marije van Lidth de Jeude

Associate

Binnen Avance
Evaluator en consultant voor projecten in Latijns Amerika en Afrika. Woont in Costa Rica.

Achtergrond
Studeerde antropologie in Utrecht. Heeft als evaluator en consultant binnen internationale samenwerking voor meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd. Specialiseerde zich op gender, kinder- en vrouwen rechten, migratie en gemarginaliseerde groepen. Doceert aan verschillende universiteiten waaronder Universiteit van de Vrede in Costa Rica.

Buiten Avance
Zet zich in om heel Latijns America op de fiets te krijgen. En geeft zelf het goede voorbeeld.

Marije van Lidth de Jeude

Associate

close

Els Rijke

Associate

Bij Avance
Associate consultant, gespecialiseerd in women empowerment en gender mainstreaming.

Achtergrond
Werkt als onafhankelijke consultant sinds 2012. Focust zicht op gender analysis, evaluaties en capacity development. Heeft uitvoerige ervaring met gender analysis op het gebied van agricultural value chains, en het ontwikkelen van strategieën voor women empowerment en value chain strengthening. Heeft uitgebreide kennis over gender kwesties in de clean-cooking sector en is vaak betrokken als genderexpert voor de Global Alliance for Clean Cookstoves (GACC). Werkte voor de Africa Biogas Partnership Programme en ontwikkelde hun gender mainstreaming strategie, systemen en capaciteit. Ontwikkelende en evalueerde verschillende ontwikkelingsprogramma’s met een focus op gender gelijkheid en de rechten voor vrouwen en meisjes. Werkte voor Hivos, een internationale ontwikkelingsorganisatie, als ontwikkelaar en manager van het vrouwen rechten portfolio in Kyrgyzstan, Kazakhstan, Iran, Iraq en Syrië.

Buiten Avance
Na zes jaar in Kenia gewoond te hebben is Els in 2015 verhuisd naar Cambodja. Ze probeert haar hardloopschema na te leven en houdt van koken voor vrienden.

Els Rijke

Associate

close

Anouk Rutten

Associate

Bij Avance
Associate consultant, gespecialiseerd in advies- en trainingstrajecten voor NGOs en op impact gerichte bedrijven.

Achtergrond
Heeft Sociale Geografie gestudeerd en vervolgens een post-doc Ontwikkelingsstudies. Studeerde in 2015 ook af van de opleiding Corporate Social Responsibility aan de Erasmus Universiteit. Publiceerde haar onderzoek op One World met dit artikel over social enterprises ‘nieuwe stijl’ en op the broker online. Heeft in haar carrière ruim ervaring opgedaan met programma ontwikkeling en management van projecten, evaluaties, partnerships en fondsenwerving. Werkte in verschillende landen, waaronder 6 jaar in Nairobi als institutionele fondsen manager voor 7 landen in de Oost- en Centraal Afrikaanse regio.

Buiten Avance
Krijgt energie van hardlopen, een goed concert en inspirerende mensen. Houdt erg van dieren en heeft twee honden, maar die wonen nog in Kenia.

Anouk Rutten

Associate