publicaties
Rapport
icon

Rabobank Foundation

Social Impact Rapport 2017

De zelfredzaamheid van mensen over de hele wereld vergroten, dat is het belangrijkste doel van Rabobank Foundation. Wij helpen hen zicht te krijgen op de impact van de projecten die zij ondersteunen, met als resultaat: het jaarlijkse Social Impact rapport.

Publicatie
icon

Sustainable Development Goals

Voor sociaal ondernemers

Hoe kun je als sociaal ondernemer aan de slag met de Sustainable Development Goals en wat zijn de voordelen ervan? Wij verzamelden alle informatie die nodig is om een goede start te maken in dit praktische overzicht.

Rapport
icon

Thuisafgehaald

Impactonderzoek

Via Thuisafgehaald kun je eten delen met je buurtgenoten. Wij onderzochten de maatschappelijke waarde van de matches tussen thuiskoks en afhalers die (tijdelijk of langer) in een kwetsbare situatie zitten. Op basis van kwalitatief case-onderzoek vonden we zowel persoonlijke als maatschappelijke effecten.

Rapport
icon

De SDG's van i-did

De SDG's van i-did

I-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving waarin producten en goederen niet worden weggegooid, maar hergebruikt en gemaakt onder sociale omstandigheden. De organisatie wil textiel en arbeid herwaarderen door van afgedankte (bedrijfs)kleding nieuwe textielproducten te maken, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In opdracht van de gemeente Utrecht hebben wij in kaart gebracht op welke Sustainable Development Goals (SDG’s) i-did waarde creëert.

Rapport
icon

Impact Museum Plus Bus

De effecten van een museumdag op ouderen

Museum Plus Bus biedt kwetsbare ouderen een culturele dag uit aan. Om inzicht te krijgen in de impact die de uitstapjes op deze ouderen hebben heeft Avance onderzoek gedaan. De resultaten laten zien dat de Museum Plus Bus een groot aantal kwetsbare senioren een mooie dag bezorgt, met diverse effecten tot gevolg.

Rapport
icon

Rabobank Foundation

Social Impact rapport 2015

De afgelopen jaren heeft Avance de Rabobank Foundation geholpen om zicht te krijgen op de impact van de projecten die zij ondersteunen, met als resultaat: het jaarlijkse Social Impact rapport.

Rapport
icon

Fair Trade Original

5 jaar Fair Food uit Azie

Fair Trade Original helpt kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden. Om inzicht te krijgen in de impact van hun fairtrade value chains in Thailand heeft Avance lokaal onderzoek gedaan. Dit leverde naast bijzondere verhalen een rapportage op met duidelijke impact cijfers.

Publicatie
icon

Onze impact

Wat levert impact meten sociale ondernemingen op?

Wat is jullie impact als Avance? Regelmatig kregen wij deze vraag. En terecht. We waren er zelf ook benieuwd naar. Afgelopen maanden hebben we zeven cases onderzocht om er achter te komen hoe onze advies sociaal ondernemers helpt bij het creëren van (meer) positieve impact. Dit zijn onze belangrijkste bevindingen.

Rapport
icon

Girl Power

Vijf unieke Girl Power cases

Voor de Girl Power Alliance maakte Avance deze publicatie met daarin casestudies uit vier verschillende landen en één internationale case uit het Girl Power Programma.

Rapport
icon

TTC Mobile

Research Report

TTC Mobile presenteert in dit rapport de social impact van hun ‘mobile interventions’. Avance mocht dit onderzoek doen om onafhankelijk te laten zien wat de impact echt is. Klik download voor het resultaat.

Publicatie
icon

Wat Werkt

Indicatoren voor arbeidsparticipatie

Als ondernemer wil je grip krijgen op de impact van je arbeidsparticipatie traject. Het wiel hoef je gelukkig niet steeds opnieuw uit te vinden, in opdracht van Anton Jurgens Fonds en Social Enterprise NL hebben we deze tool ontwikkeld.

Publicatie
icon

Impact First

Waarom meten moet, en hoe je dat doet

Voor Social Enterprise NL en het Anton Jurgens fonds schreven we Impact First. Hierin vertellen we over de Theory of Change, waarom impact meten moet en hoe je dat doet.

Publicatie
icon

Vuistregels

Families versterken via de community

Voor SOS kinderdorpen Evalueerde Avance innovatieve versterkingsprogramma’s voor familie en gemeenschap en vertaalde de belangrijkste lessen naar 10 vuistregels.

Publicatie
icon

EU guidelines

Richtlijnen voor impact meten

Een speciale commissie van de EU ontwikkelde richtlijnen voor het meten van de impact van social enterprises.

Publicatie
icon

Practical Guide

Meten en managen van impact

Dit is een praktische gids voor het meten en managen van impact. Geschreven voor de European Venture Philanthropy Association, maar ook heel interessant voor iedere impact-ondernemer.