Publicaties
Aanvragen publicatie

Vul je gegevens in en wij sturen je de publicatie direct toe!Rapport
icon

Systeemverandering

in de strijd tegen mensenhandel in Europa

Mensenhandel is binnen Europa een serieus opgave. De nationale systemen om slachtoffers te helpen werken vaak nog te beperkt. Slachtoffers zijn hiervan de dupe. 21 organisaties werkten in negen landen binnen het kader van het Strengthening Support and Protection Systems for Victims of Human Trafficking in Europe programma (2019-2021) van Porticus aan het versterken en verbeteren van de systemen.

Wij mochten dit programma als MEL partner begeleidden. In de finale evaluatie bekeken we met methodes als tijdslijn- en contributieanalyse de effecten van het programma en zoomden we in op vier succesvolle bereikte systemische veranderingen.  In deze eindevaluatie lees je meer over dit programma en de verschillende routes naar systemische verandering.

Publicatie
icon

Brabant Outcomes Fund

Geleerde lessen over financieren op basis van impact

Sociale innovatie mogelijk maken, dat is het doel van het eerste Brabant Outcomes Fund. Deze case studie beschrijft in zes praktische stappen de lessen van het BOF ten aanzien van financieren op basis van resultaat in plaats van subsidies.

Learning Booklet
icon

Girls Advocacy Alliance

Societies in transition - Learning from roads to change

Rechten en economische kansen van meisjes en jonge vrouwen versterken. En geweld tegen hen uitbannen. De Girls Advocacy Alliance – een initiatief van Plan Nederland, Terre des Hommes en Defence for Children-ECPAT – zet zich hier voor in in 10 landen in Afrika en Azië. Maar hoe komt sociale verandering tot stand? Halverwege het traject hielpen wij te reflecteren op de veranderingen die het project heeft gerealiseerd en in gang heeft gezet. Welke stappen waren nodig? En wat kunnen we hiervan leren? In dit ‘Learning Booklet’ lees je de roads to change.

Rapport
icon

Dance4Life #IDECIDE4MYSELF

Perspectieven op empowerment, relaties en seksuele keuzes

Onveilige seks is een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsrisico’s voor miljoenen jonge mensen wereldwijd. Daarom werkt Dance4Life samen met jongeren wereldwijd aan een gezonde toekomst: met kennis, kracht en keuzevrijheid voor alle jongeren. Avance onderzocht samen met hen het concept van empowerment en hoe dit gelinkt is aan seksuele keuzes onder bijna 2500 jongeren uit Nederland, Indonesië, Rusland en Kenia. In het #IDECIDE4MYSELF onderzoeksrapport lees je de resultaten!

Publicatie
icon

Impact-management

van meten naar maximaliseren

Aan de hand van het Manage Your Impact Model beschrijven we hoe je als sociaal ondernemer impactmanagement kunt implementeren binnen jouw organisatie. Want goed impactmanagement betekent simpelweg meer impact! Download de publicatie en ga gelijk aan de slag met de praktische tools!

Rapport
icon

I-did koppelt SDG's aan praktijk

en bracht in kaart op welke SDG's zij waarde creëert

I-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving waarin producten en goederen niet worden weggegooid, maar hergebruikt en gemaakt onder sociale omstandigheden. De organisatie wil textiel en arbeid herwaarderen door van afgedankte (bedrijfs)kleding nieuwe textielproducten te maken, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In opdracht van de gemeente Utrecht hebben wij in kaart gebracht op welke Sustainable Development Goals (SDG’s) i-did waarde creëert.

Rapport
icon

Impact Museum Plus Bus

De effecten van een museumdag op ouderen

Museum Plus Bus biedt kwetsbare ouderen een culturele dag uit aan. Om inzicht te krijgen in de impact die de uitstapjes op deze ouderen hebben heeft Avance onderzoek gedaan. De resultaten laten zien dat de Museum Plus Bus een groot aantal kwetsbare senioren een mooie dag bezorgt, met diverse effecten tot gevolg.

Rapport
icon

Kinderen in asielopvang

Onderzoek leefomstandigheden van kinderen in asielopvang

Elk kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving en toegang te krijgen tot goede gezondheidszorg, passend onderwijs en inspraak bij besluiten die over henzelf gaan; zo stelt het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. In opdracht van het COA en de Werkgroep Kind in AZC deden we onderzoek naar de mate waarin de leefomstandigheden van kinderen in asielopvang in Nederland in overeenstemming zijn met het IVRK.

Rapport
icon

Rabobank Foundation

Social Impact Rapport 2017

De zelfredzaamheid van mensen over de hele wereld vergroten, dat is het belangrijkste doel van Rabobank Foundation. Wij helpen hen zicht te krijgen op de impact van de projecten die zij ondersteunen, met als resultaat: het jaarlijkse Social Impact rapport.

Publicatie
icon

Sustainable Development Goals

Voor sociaal ondernemers

Hoe kun je als sociaal ondernemer aan de slag met de Sustainable Development Goals en wat zijn de voordelen ervan? Wij verzamelden alle informatie die nodig is om een goede start te maken in dit praktische overzicht.

Rapport
icon

Thuisafgehaald

Impactonderzoek

Via Thuisafgehaald kun je eten delen met je buurtgenoten. Wij onderzochten de maatschappelijke waarde van de matches tussen thuiskoks en afhalers die (tijdelijk of langer) in een kwetsbare situatie zitten. Op basis van kwalitatief case-onderzoek vonden we zowel persoonlijke als maatschappelijke effecten.

Publicatie
icon

Onze impact

Wat levert impact meten sociale ondernemingen op?

Wat is jullie impact als Avance? Regelmatig kregen wij deze vraag. En terecht. We waren er zelf ook benieuwd naar. Afgelopen maanden hebben we zeven cases onderzocht om er achter te komen hoe onze advies sociaal ondernemers helpt bij het creëren van (meer) positieve impact. Dit zijn onze belangrijkste bevindingen.

Rapport
icon

Girl Power

Vijf unieke Girl Power cases

Voor de Girl Power Alliance maakte Avance deze publicatie met daarin casestudies uit vier verschillende landen en één internationale case uit het Girl Power Programma.

Publicatie
icon

Impact First

Waarom meten moet, en hoe je dat doet

Voor Social Enterprise NL en het Anton Jurgens fonds schreven we Impact First. Hierin vertellen we over de Theory of Change, waarom impact meten moet en hoe je dat doet.

Publicatie
icon

Wat Werkt

Indicatoren voor arbeidsparticipatie

Als ondernemer wil je grip krijgen op de impact van je arbeidsparticipatie traject. Het wiel hoef je gelukkig niet steeds opnieuw uit te vinden, in opdracht van Anton Jurgens Fonds en Social Enterprise NL hebben we deze tool ontwikkeld.

Publicatie
icon

Vuistregels

Families versterken via de community

Voor SOS kinderdorpen Evalueerde Avance innovatieve versterkingsprogramma’s voor familie en gemeenschap en vertaalde de belangrijkste lessen naar 10 vuistregels.