In-company

In-company opleidingen impactmanagement

Waarom impactmanagement?
Als impact driven organisatie wil je zeker weten dat je het goede doet. En je wilt je impact ook kunnen communiceren naar je stakeholders. Impactdoelen stellen, meten en continu verbeteren; daar gaat het om. Je impact managen dus, net als je financiën!

 • Maar hoe bepaal je waar je het meeste positieve impact kunt behalen?
 • Hoe kun je de maatschappelijke waarde meten en daarover helder communiceren?
 • En hoe selecteer je investeringen en projecten die het meest impactvol zijn?

Lastige vragen die specifieke expertise vereisen binnen een organisatie. Avance Impact is daarom de opleidingen impactmanagement gestart. In deze unieke opleidingen delen wij onze 10 jaar ervaring in impact meten en managen.

Naast de praktijkgerichte expertopleiding verzorgen we speciale in-company opleidingstrajecten op maat, helemaal afgestemd op de wensen en behoeftes van je organisatie.

Wat levert het je op?
Met een van onze in-company opleidingstrajecten kunnen we jouw organisatie helpen met bijvoorbeeld:

 • Wegwijs worden in de wereld van impactmanagement: wat is het en wat kan mijn organisatie hiermee?
 • Kennis opdoen over de laatste trends in impactmanagement binnen jullie werkveld: wat doen anderen?;
 • Samen met je team een gedegen en realistische impactstrategie te maken;
 • Verkennen hoe je een praktisch impactmanagementsysteem in je organisatie kunt opzetten;
 • Een gezamenlijk begrip en standpunt vinden over impact meten en monitoren;
 • Modellen en tools leren kennen die je helpen met effectieve resultaat- en impactmeting;
 • Leren wat ervoor nodig is om een impact-gestuurde organisatie te worden;
 • Praktische tools te gebruiken om doorlopend te leren van impactresultaten en te sturen op maximale impact;
Caroline Mol
Caroline Mol
Impact Manager bij Rabo Foundation
Caroline over het in-company traject
Binnen de Rabo Foundation willen we impactmanagement een breder en dieper onderdeel van onze cultuur maken. We doen dit doormiddel van de Rabo Foundation Academy, een interne opleiding die we samen met Avance organiseren. Avance voelt hierbij heel goed aan wat er nodig is voor onderlinge alignment en heeft een pragmatische aanpak met gedegen theoretisch kader.

Aanbod in-company opleidingen

Impactmanagement essentials
Impactmanagement essentials is een- of tweedaagse in-company training op maat. Volledig afgestemd op de vraag en behoefte van je organisatie.

Voor organisaties met vragen zoals:

 • Je wilt meer inzicht krijgen in wat impactmanagement is en welke methodieken en modellen gebruikt worden in jouw veld.
 • Je doet al impact onderzoek, maar hoe integreer je dit in een effectief resultaat- en monitoringssysteem om dit blijvend te monitoren?
 • Hoe start ik samen met mijn collega’s impactgericht werken binnen onze organisatie?
 • Waar starten we en waar stoppen we met impactmanagement? Welke keuzes moeten we maken?

Impactmanagement at work
Impactmanagement at work is een uitgebreid traject waarin je kennis maakt met de verschillende onderdelen van impactmanagement én deze direct praktisch integreert in je organisatie. Het traject heeft een doorlooptijd vanaf 5 opleidingsdagen verspreid over een half jaar.

Het mentorprogramma
Het mentorprogramma volgt wanneer de basis ligt en impactmanagement in je organisatie wordt geïmplementeerd. In het mentorprogramma begeleiden we je hierbij. We koppelen je aan een van onze adviseurs voor hulp en overleg in jouw proces. Samen besluiten we hoe dit traject er voor jouw organisatie uit kan zien.

Voor wie?

Organisaties en mensen die de vraag krijgen: wat is (jouw) impact en willen weten hoe je kunt starten met impactmanagement.

 • Programma- of projectteams
 • Onderzoekers binnen (uitvoerings)organisaties
 • Beleidsmedewerkers
 • Programmamanagers of projectleiders
 • Managementteams
 • Impactmanagers of monitoring en evaluatie medewerkers

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen welk in-company traject op dat moment het beste bij jouw organisatie past.

Vervolgens ontwerpen we de inhoud van het opleidingstraject op maat voor jouw organisatie. We bespreken de verschillende mogelijkheden en stellen een traject samen dat helemaal aansluit op de wensen en behoeftes van jouw organisatie.

 

Wie zijn wij?
Edith Kroese, Lizzy Eilbracht & Jacoline Plomp

Edith Kroese, Lizzy Eilbracht en Jacoline Plomp zijn hoofddocenten van de in-company opleidingen impactmanagement. Edith richtte in 2009 Avance Impact op en werkt al 20 jaar als impactexpert voor overheidsinstanties, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven. Lizzy is gespecialiseerd in het meten van sociale effecten en heeft als adviseur vele organisaties -van sociaal ondernemers tot maatschappelijke initiatieven en impact financiers- begeleid bij onder onderzoeken en managen van hun impact. Jacoline heeft meer dan tien jaar ervaring in het adviseren van fondsen, goede doelen organisaties en overheden over impactmeten en optimaliseren. We bespreken samen de inhoud van de training en hebben een breed en divers netwerk  aan gastsprekers om de training indien gewenst te verrijken.


Edith Kroese
Managing Director

Lizzy Eilbracht
Impact Specialist

Jacoline Plomp
Impact Expert

Ik ben geïnteresseerd!

opleiding@avance-impact.nl