Impact essentials (in-company)

Masterclass: de basis van impact meten

Je maatschappelijke missie staat voorop, dat maakt je een sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief. Je wordt gedreven door je idealen en koppelt deze aan een gezond businessmodel. Je doelstelling? Het creëren van maatschappelijke waarde die verder gaat dan de direct betrokken klanten of aandeelhouders.

 

Als maatschappelijke organisatie wil je weten wat jouw werkelijke impact is, zodat je hierop kunt sturen en deze kunt vergroten. Daarom is het essentieel om je te verdiepen in de impact van jouw organisatie en hoe je deze kunt meten.

  • Maar hoe bepaal je wat die impact is?
  • Waar begin je met meten?
  • Hoe stel je de juiste prioriteiten
  • en hoe weet je of je de juiste methode gebruikt?

Lastige vragen die specifieke expertise vereisen binnen een organisatie. Daarom organiseert Avance Impact de Masterclass Impact Essentials. Waarin we de basis leggen om te starten met een impactmeting binnen je bedrijf.


Remko Brilman
Managing Director IMOTIONS
De masterclass heeft voor mij veel helder gemaakt en mij gemotiveerd om actief aan de slag te gaan. Naast de normale financiële boekhouding houden we nu ook een impact boekhouding bij om daadwerkelijk de impact van ons werk zichtbaar te maken.
Wat levert het je op?

De Impact Essentials Masterclass is een introductie over impact en het meten daarvan. Je leert (met je team) de spelregels van het impact meten kennen en krijgt duidelijke, praktische handvatten om te beginnen met je eigen impactmeting. De basis is een Theory of Change, het unieke impactverhaal van het bedrijf waar je werkt. In de masterclass leer je hoe je deze kunt opstellen.

Wat de masterclass je oplevert:

  • Kennis van wat ‘impact’ en ‘impact meten’ precies is.
  • Je weet welke praktische stappen je kunt zetten om te beginnen met impact meten;
  • Je kent de spelregels van impact meten.
  • Een eerste versie van de theory of change – het unieke impact verhaal van je bedrijf- de basis van elke impactmeting.
Praktische informatie

Voor wie?
Met je organisatie ben je koploper in de beweging naar een nieuwe (inclusieve, circulaire en armoedervije) economie. Je wilt deze beweging versnellen, je bedrijf vooruitbrengen en ook andere sociaal ondernemers een stap verder helpen.

Vraag je je af hoe je jouw impact bepaalt, waar je begint met meten en, ook belangrijk: waar je stopt? Dan is de Masterclass Impact Essentials iets voor jou en je bedrijf!

Masterclass Impact Essentials
Aanmelden: opleiding@avance-impact.nl

Voor een vliegende start van deze workshop, lees je alvast de publicatie Impact First!

NB: We bieden het programma offline (en dus klassikaal) aan. Daarbij nemen we alle huidige maatregelen volgens de RIVM-richtlijnen in acht. Indien de situatie verandert, kunnen we het programma ook online faciliteren. We bieden ter compensatie dan een extra feedbackmoment aan na afloop van de sessie om je echt goed op weg te helpen in het doen van je impactmeting. 
Over ons
Avance Impact

Al vanaf 2009 is Avance full service impact expert: we vertalen maatschappelijke doelen in tastbare resultaten. We ondersteunen sociaal ondernemers, NGO’s en overheidsinstanties in het zichtbaar maken van hun toegevoegde waarde. Dat doen we niet alleen met gedegen impactmetingen; we zetten ook systemen op zodat het meten van impact een logisch onderdeel van de bedrijfsvoering wordt.