nieuws

26-11-2018     Nieuws

De 100 meest invloedrijken in de wereld van doneren en sociaal investeren, deze vind je in de lijst maatschappelijk systeemveranderaars die De Dikke Blauwe afgelopen vrijdag bekend maakte op het Civil Power Congres. De lijst brengt verschilmakers in beeld die maatschappelijke impact hebben gerealiseerd en daardoor een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen die bijdragen aan het algemeen nut.

Meest invloedrijke verschilmakers
De jury heeft honderd meest invloedrijke verschilmakers verkozen en woog bij deze beoordeling diverse criteria mee: is men resultaatgericht, vernieuwend? Delen zij hun kennis met anderen? Durven ze buiten de gebaande paden te treden?

Lees meer

Avance groeit! Vacature impact onderzoeker

23-07-2018     Nieuws

Werken bij Avance Impact betekent bijdragen aan het nieuwe normaal: de betekeniseconomie waarin maatschappelijke waarde toevoegen centraal staat. Steeds meer maatschappelijke organisaties, maar ook de overheid en het bedrijfsleven, zetten zich in om impact te meten, managen en maximaliseren. Dat merken we bij Avance, onze portfolio aan opdrachten groeit snel.

Daarom zijn we op zoek naar een ervaren Social Impact Onderzoeker en een stagiair impact onderzoek om ons gedreven team te komen versterken!

Wil jij ook bijdragen aan het versnellen van de betekeniseconomie en herken jij je in ons motto van denken én doen? Bekijk onze vacatures hier en stuur je motivatiebrief naar recruitment@avance-impact.nl

 

Lees meer

Het Impactpad maakt impactmeten toegankelijk en betaalbaar

26-06-2018     Persbericht

Iedereen kent ze ondertussen wel, de ondernemingen als Tony’s Chocolonely en Dopper, die maatschappelijke impact op de eerste plaats hebben staan. Maar welke impact maken zij nu echt en hoe maak je dat meetbaar? Impactmeten is essentieel voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Het doen van een goede meting is echter door gebrek aan kennis en toegankelijke methoden en tools, kostbaar en tijdrovend voor ondernemers. Het Impactpad is een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact.

De feestelijke lancering van Het Impactpad vindt plaats op 27 juni van 14.30-16.30 bij de Impact Hub Rotterdam.

Lees meer

Oudere berichten

Zoekresultaten

17-04-2018     Blog
Impactmanagement is een vak

Steeds meer bedrijven en investeerders willen een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen en een positieve impact hebben op mensen of het milieu. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Maar hoe weet je als organisatie zeker dat je de juiste dingen doet? En de effecten bereikt die je wilt bereiken? Dat doe je door je impact te managen. Net zoals je je financiën en je HR-beleid managet. Met een heldere strategie, realistische doelen, metingen van de uitkomst en continue verbeterprogramma’s.

In deze serie blogs nemen we je mee in de wereld van impactmanagement. In deze eerste blog introduceren we het vak aan je: wat is het en wat levert het je organisatie op om hierin te investeren?

Edith Kroese


17-09-2018     Nieuws
Impact unieke aanpak jeugdhulporganisatie

Het lukt niet iedereen om zomaar een eigen plek in de samenleving te veroveren. Voor een groep kwetsbare jongeren in Amsterdam blijft het zoeken: is er wel plek voor mij? Upcycle Connection weet zeker van wel.

Upcucle ondersteunt kwetsbare jongeren in het leren van vaardigheden om succesvol mee te doen in de Nederlandse samenleving. Hiervoor heeft Upcycle zijn eigen ‘mind, body and soul-aanpak’ ontwikkeld. In opdracht van de Gemeente Amsterdam onderzochten wij de toegevoegde waarde van deze unieke aanpak.

Nieuwsgierig naar onze bevindingen? Bekijk de samenvatting van ons rapport hier!30-08-2018     Nieuws
Impactmanagement; van meten naar maximaliseren!

Positieve impact creëren, dat is de missie van sociaal ondernemers. Maar hoe weet je zeker dat je een zo groot mogelijk effect bereikt? Dat doe je middels impactmanagement: realistische doelen stellen, impactmeten, verbeterpunten in kaart brengen en deze aanpakken.

Het managen van je impact doe je feitelijk op dezelfde manier als het managen van je klanttevredenheid, de kwaliteit van je producten of diensten, en je financiën.

Over het meten van impact schreven we eerder de publicaties Impact First en Het Impactpad. Nu lanceren we de publicatie Impactmanagement, van meten naar maximaliseren. Hierin beschrijven we hoe je impactmanagement kunt implementeren in de dagelijkse gang van zaken binnen jouw organisatie.

Aan de hand van het Manage Your Impact Model beschrijven we in deze publicatie hoe je als sociaal ondernemer impactmanagement kunt implementeren binnen jouw organisatie. Want goed impactmanagement betekent simpelweg meer impact! Download de publicatie en ga gelijk aan de slag met de praktische tools.11-04-2018     Nieuws
Laatste fase project Impact Meters Maken

Impact meten toegankelijk en betaalbaar maken voor sociaal ondernemers, dat is het doel van het project ‘Impact meters maken’. Het eindproduct is Het Impact Pad, een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact. Nieuwsgierig hoe het ervoor staat? We geven je graag een update!

 

 18-09-2018     Nieuws
Opleiding Impactmanagement 2019-I

Aanmelden voor de opleiding impactmanagement van maart 2019 is nu mogelijk!

Wil jij weten waar een organisatie het meeste verschil kan maken, hoe je maatschappelijke waarde kunt meten en hoe je projecten en investeringen selecteert die het meest impactvol zijn? Word Impactmanager! Bekijk onze praktijkgerichte expertopleiding van een half jaar. We werken hierin samen met het Impact Centre van de Erasmus Universiteit.

In maart 2019 gaan we weer van start met het opleiden van een nieuwe groep Impactmanagers. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.9-11-2017     Nieuws
Project Impact Meters Maken van start

Impact meten is essentieel voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap, maar het doen van een goede impact meting blijkt door het gebrek aan kennis en toegankelijke methoden en tools vaak kostbaar en tijdrovend. Begin oktober zijn we daarom in samenwerking met Social Enterprise en Impact Centre Erasmus gestart met de ontwikkeling van het Impact Pad. Met als doel om de drempel te verlagen en impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken.

Edith Kroese