blog

Nieuw: onze e-learning ‘Meer impact in 6 weken’!

27-05-2021     Nieuws
Auteur Laura van Olst Laura van Olst
Communicatiemanager

E-learning

Na hard werken is het zover: onze e-learning Meer impact in 6 weken wordt op 1 juni gelanceerd op onze Impact Campus! In het kort: in 6 modules en 6 weken leer je impact denken en doen, geheel in je eigen tijd. Het bijzondere aan deze e-learning is dat het een laagdrempelige kennismaking is met het impactvak.

Waarom deze e-learning?
Positief bijdragen aan de maatschappij; positieve impact maken, het is een nobel doel. De ene organisatie richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden van vluchtelingen, de andere op meer betrokkenheid in de buurt, een duurzamere wereld of het verminderen van eenzaamheid onder jongeren. Maar kunnen deze organisaties bewijzen dat het waar is wat ze beloven? Laten ze zien wat zij concreet bijdragen?

Dat kan door je impact te onderzoeken en jezelf kritische vragen te stellen over je activiteiten. Je impactstrategie bepalen, je impact meten en sturen op impact is niet altijd eenvoudig, het is een genuanceerd proces. En terwijl iedereen ‘wat wil met impact’ is dit proces (vaak nog) niet verankerd in elke organisatie. Wil je werkelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij, dan moet sturen op impact net zo normaal zijn als bijvoorbeeld sturen op financiën. Volgens ons zouden er dus veel meer van deze ‘impactdenkers’ moeten zijn.

E-learning Jacoline
Met de uitleg uit onze filmpjes wordt alles nog duidelijker!

Over de e-learning: meer impact denken en doen
Met onze nieuwe e-learning willen we zo veel mogelijk nieuwe impactdenkers opleiden. De opleiding is geheel online, geschikt voor iedereen die werkt bij een gemeente, een goed doel of een organisatie met een sociale missie. Het is niet ingewikkeld, langdurig en zwaar, maar onderbouwd, praktisch en concreet. Het is gemakkelijk te volgen in je eigen tijd. In 6 modules (elke week 1) leer je de basis van impactgericht denken en doen.

Het resultaat na de opleiding:

  • Je weet precies wat impact is en hoe jij met je organisatie of project de meeste impact kan maken
  • Je bepaalt je eigen impact ambitie en concrete doelen
  • Je bent in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar je eigen rol, project en organisatie
  • Je erkent het belang van impact meten en hebt daarvoor de eerste tools in handen
  • Sturen op impact is van iets groots en ingewikkelds, praktisch en overzichtelijk geworden: je hebt overzicht en zet de eerste stappen
  • Jij maakt verschil!

Ga naar https://impactcampus.nl/online-training-impact-denken/ voor alle informatie. Voor 1 juni bieden we extra’s en een mooie korting!

Als voorproefje kun je je nu ook nog (geheel gratis) inschrijven voor de training ‘Meer impact met minder geld’: https://impactcampus.nl/gratistraining/. 

Vragen?
Stuur een mailtje naar avance@digipublic.nl.

Deel dit blog op

Alle blogs

Zoekresultaten

16-09-2021     Blog
Michal over onze Opleiding Impactmanagement

In deze korte blogserie (van drie blogs in totaal) interviewen we drie alumni van onze Opleiding Impactmanagement. Wat inspireerde ze om meer in te zetten op impactmanagement? Hoe hebben ze de opleiding ervaren? Hoe brengen ze hun kennis nu in de praktijk? Dit tweede interview is met Michal Ragowan, zij werkt bij de Gemeente Den Haag als Organisatieadviseur. Lees gauw verder!

Laura van Olst


09-09-2021     Blog
Myra over onze Opleiding Impactmanagement

In deze korte blogserie (van drie blogs in totaal) interviewen we drie alumni van onze Opleiding Impactmanagement. Wat inspireerde ze om meer in te zetten op impactmanagement? Hoe hebben ze de opleiding ervaren? Hoe brengen ze hun kennis nu in de praktijk? Dit eerste interview is met Myra Groenink van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees gauw verder!

Laura van Olst


23-09-2021     Blog
Renée over onze Opleiding Impactmanagement

In deze korte blogserie (van drie blogs in totaal) interviewen we drie alumni van onze Opleiding Impactmanagement. Wat inspireerde ze om meer in te zetten op impactmanagement? Hoe hebben ze de opleiding ervaren? Hoe brengen ze hun kennis nu in de praktijk? Dit derde interview is met Renée Gunst, zij werkt bij de Gemeente Utrecht. Lees gauw verder!

Laura van Olst


24-08-2021     Blog
Maak meer verschil met jouw organisatie - start met deze 4 vragen!

Veel organisaties die meer zicht willen hebben op hun impact denken al gauw aan een impactmeting. Een belangrijke stap, want door impact te meten kun je uiteindelijk beter je claims onderbouwen, je werknemers motiveren en uiteindelijk ook beter sturen op maximale impact*. Maar meten kan intensief en lastig zijn, dus ben je daar (nog) niet aan toe? Ook dan kun je beginnen met sturen op impact. Begin dan bij het aanscherpen van je strategie, aan de hand van de volgende vier vragen.

Anne de Vries


24-02-2021     Blog
Drie goede redenen om je impact te meten

Steeds meer organisaties maken de transitie naar sturen op impact in alles wat ze doen, in plaats van alleen rapporteren op activiteiten en bereikcijfers. Het meten van die impact hoort daar natuurlijk bij. Net als dat je je financiën bijhoudt en sturingsinformatie voor je HR management gebruikt. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Of vraag je je af waarom je het ook alweer doet? Wij geven je drie goede redenen waarom je zou moeten inzetten op impact meten.

Laura van Olst (i.s.m. Simone de Wit voor casus)


06-05-2021     Blog
Impact denken en doen, hoe krijg je ze mee?

De groep organisaties die stuurt op impact wordt steeds groter. Dit betekent ook dat er steeds meer sprake is van gedeelde dilemma’s en uitdagingen. In deze blog behandelen we één van die veelgehoorde uitdagingen: hoe krijg je mensen mee in jouw organisatie in het impact denken en doen? We delen een viertal praktische tips om jouw aanpak voor impactmanagement van de grond te krijgen.

Robert Zwiers


17-02-2021     Blog
Maximale impact als hoogste doel! Toch?

De plek van sturen op impact in geloofsorganisaties

In mijn werk als impact consultant kom ik veel in aanraking met organisaties met een sociale missie. Deze organisaties sturen op een zo groot en mooi mogelijk resultaat. Dit betekent dat er keuzes worden gemaakt die niet het meest winstgevend zijn of het makkelijkst te bereiken zijn, of het beste voor de klant. Want het draait om Impact met een hoofdletter: zo’n groot mogelijk en duurzaam verschil maken. En al het andere is daaraan ondergeschikt.

Toch?

Joanne Pieterse


07-07-2021     Blog
Meer impact uit de beschikbare middelen? Tilburg bewijst dat het kan!

Veel gemeentes worstelen met het rond krijgen van hun begroting. Voor bepaalde maatschappelijke problemen kampen ze met grote tekorten. En de vraag die zij zich stellen is: hoe kan ik mijn geld zo inzetten dat ik zoveel mogelijk impact maak?

Linda Dominguez Alvarez


27-05-2021     Nieuws
Nieuw: onze e-learning 'Meer impact in 6 weken'!

Na hard werken is het zover: onze e-learning Meer impact in 6 weken wordt op 1 juni gelanceerd op onze Impact Campus! In het kort: in 6 modules en 6 weken leer je impact denken en doen, geheel in je eigen tijd. Het bijzondere aan deze e-learning is dat het een laagdrempelige kennismaking is met het impactvak.

Laura van Olst