Blog

Drie goede redenen om je impact te meten

24-02-2021     Blog

Steeds meer organisaties maken de transitie naar sturen op impact in alles wat ze doen, in plaats van alleen rapporteren op activiteiten en bereikcijfers. Het meten van die impact hoort daar natuurlijk bij. Net als dat je je financiën bijhoudt en sturingsinformatie voor je HR management gebruikt. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Of vraag je je af waarom je het ook alweer doet? Wij geven je drie goede redenen waarom je zou moeten inzetten op impact meten.

Lees meer

Maximale impact als hoogste doel! Toch?

17-02-2021     Blog
Maximale impact als hoogste doel! Toch?

De plek van sturen op impact in geloofsorganisaties

In mijn werk als impact consultant kom ik veel in aanraking met organisaties met een sociale missie. Deze organisaties sturen op een zo groot en mooi mogelijk resultaat. Dit betekent dat er keuzes worden gemaakt die niet het meest winstgevend zijn of het makkelijkst te bereiken zijn, of het beste voor de klant. Want het draait om Impact met een hoofdletter: zo’n groot mogelijk en duurzaam verschil maken. En al het andere is daaraan ondergeschikt.

Toch?

Lees meer

Wat doe je als je ook een negatieve impact hebt?

17-12-2020     Blog
Blog negatieve impact

Wat is voor jullie impact? Deze vraag stel ik aan elke nieuwe opdrachtgever. De antwoorden lopen enorm uiteen. Van het social media bereik tot het verschil dat we maken in iemands leven. Wat opvalt? Het is (bijna) altijd positief. Maar dat is impact (jammer genoeg) niet altijd.

 

Lees meer

Oudere blogs

Zoekresultaten

11-12-2020     Blog
Monetariseren: hoeveel euro is mijn impact waard?

Een van de vragen die ons veel wordt gesteld is of die impact ook uit te drukken is in geld. Lees hier hoe we daar bij Avance over denken.

Edith Kroese


05-10-2020     Interview
Hoe de Rabo Foundation inzet op impactmanagement

De Rabo Foundation zet actief in op impactmanagement. Impactmanager Caroline Mol is daar onder andere verantwoordelijk voor en Avance helpt haar mee om te sturen op impact binnen de organisatie. Lees in dit interview welk traject we precies samen doorlopen, maar ook Caroline’s insights en tips voor (kersverse) impactmanagers om zelf aan de slag te gaan met sturen op impact!

Laura van Olst


16-06-2020     Blog
Wat is impact nou eigenlijk?

Impact; een begrip dat je steeds vaker leest en wat steeds meer als ‘buzzwoord’ of holle frase wordt beschouwd. Wij noemen onszelf de impact engineers en houden ons dagelijks bezig met impact. Maar wat betekent impact eigenlijk? En wat betekent het voor ons? Hoe houd je het woord betekenisvol? Je leest het hier.

Laura van Olst


26-05-2020     Blog
Zoomen met een cacaoboer? Impact meten tijdens de COVID-19 crisis

COVID-19: het is de grootste crisis die veel van ons hebben meegemaaktDe kwetsbaren in de samenleving worden hard geraakt – in Nederland, maar vooral in ontwikkelingslanden waar de overheid beperkt vangnet kan bieden. Met pijn in mijn buik denk ik aan de doelgroepen van onderzoeken waar ik recent aan heb gewerkt, zoals textielarbeiders in India. 

Kati Oudendijk


18-05-2020     Blog
Organisatiecultuur meten – onzalig plan of goed idee?

Waarom we allemaal aan cultuur moeten doen en de rol van meten daarin.

I don’t do culture’ hoorde ik een leider zeggen in de loop van een cultuurtraject. Ik denk dat dat onmogelijk is, en dat we allemaal aan cultuur doen. Het is simpelweg onmogelijk om ‘niet aan cultuur te doen’. Daarom is het verstandig om heel bewust te bouwen aan cultuur in je organisatie. Als je dat niet doet, vormt cultuur zich nog steeds, op een manier die je misschien niet wilt. Dan heb je ineens gedoe in de onderstroom, lopen je projecten niet zoals je wilt en behaal je je doelen niet.  If you don’t do culture, culture does you.

Walter Faaij


23-04-2020     Blog
Eerlijke waardering voor maatschappelijke bijdragen

Waarom we urgent op zoek moeten naar nieuwe manieren van waarderen en financieren.  

De wereld staat op zijn kop. Alles wat gewoon leek, blijkt nu anders. Nu – misschien wel meer dan ooit – hebben we partijen nodig die een bijdrage leveren aan een betere wereld. Zoals de voedselbank of de sociale onderneming Fröbel – die taarten levert aan verzorgingshuizen.  Maar maatschappelijke initiatieven hebben het moeilijk. Ze worden geconfronteerd met minder inkomsten, moeilijke werkomstandigheden en nieuwe groepen hulpvragers. Hoe gaan we hen helpen om zo goed mogelijk hun werk te doen?

Jacoline Plomp