Blog

Nieuw: onze e-learning 'Meer impact in 6 weken'!

27-05-2021     Nieuws
E-learning

Na hard werken is het zover: onze e-learning Meer impact in 6 weken wordt op 1 juni gelanceerd op onze Impact Campus! In het kort: in 6 modules en 6 weken leer je impact denken en doen, geheel in je eigen tijd. Het bijzondere aan deze e-learning is dat het een laagdrempelige kennismaking is met het impactvak.

Lees meer

Wat doet een impact consultant?

02-06-2021     Blog
Uitzicht

Een werkweek uit het leven van een impact consultant

Wat onderscheidt onze werknemers van andere onderzoekers? Hoe is het om te werken voor een adviesbureau met maatschappelijke impactmetingen als core business? Het woord is aan onze Impact Specialist en manusje-van-alles Tim, die werkt aan uiteenlopende projecten: van duurzaam textiel tot internationale vrede

Lees meer

Impact denken en doen, hoe krijg je ze mee?

06-05-2021     Blog
Blog hoe krijg je ze mee

De groep organisaties die stuurt op impact wordt steeds groter. Dit betekent ook dat er steeds meer sprake is van gedeelde dilemma’s en uitdagingen. In deze blog behandelen we één van die veelgehoorde uitdagingen: hoe krijg je mensen mee in jouw organisatie in het impact denken en doen? We delen een viertal praktische tips om jouw aanpak voor impactmanagement van de grond te krijgen.

Lees meer

Oudere blogs

Zoekresultaten

17-02-2021     Blog
Maximale impact als hoogste doel! Toch?

De plek van sturen op impact in geloofsorganisaties

In mijn werk als impact consultant kom ik veel in aanraking met organisaties met een sociale missie. Deze organisaties sturen op een zo groot en mooi mogelijk resultaat. Dit betekent dat er keuzes worden gemaakt die niet het meest winstgevend zijn of het makkelijkst te bereiken zijn, of het beste voor de klant. Want het draait om Impact met een hoofdletter: zo’n groot mogelijk en duurzaam verschil maken. En al het andere is daaraan ondergeschikt.

Toch?

Joanne Pieterse


24-02-2021     Blog
Drie goede redenen om je impact te meten

Steeds meer organisaties maken de transitie naar sturen op impact in alles wat ze doen, in plaats van alleen rapporteren op activiteiten en bereikcijfers. Het meten van die impact hoort daar natuurlijk bij. Net als dat je je financiën bijhoudt en sturingsinformatie voor je HR management gebruikt. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Of vraag je je af waarom je het ook alweer doet? Wij geven je drie goede redenen waarom je zou moeten inzetten op impact meten.

Laura van Olst (i.s.m. Simone de Wit voor casus)


17-12-2020     Blog
Wat doe je als je ook een negatieve impact hebt?

Wat is voor jullie impact? Deze vraag stel ik aan elke nieuwe opdrachtgever. De antwoorden lopen enorm uiteen. Van het social media bereik tot het verschil dat we maken in iemands leven. Wat opvalt? Het is (bijna) altijd positief. Maar dat is impact (jammer genoeg) niet altijd.

 

Dani Bender


11-12-2020     Blog
Monetariseren: hoeveel euro is mijn impact waard?

Een van de vragen die ons veel wordt gesteld is of die impact ook uit te drukken is in geld. Lees hier hoe we daar bij Avance over denken.

Edith Kroese


05-10-2020     Interview
Hoe de Rabo Foundation inzet op impactmanagement

De Rabo Foundation zet actief in op impactmanagement. Impactmanager Caroline Mol is daar onder andere verantwoordelijk voor en Avance helpt haar mee om te sturen op impact binnen de organisatie. Lees in dit interview welk traject we precies samen doorlopen, maar ook Caroline’s insights en tips voor (kersverse) impactmanagers om zelf aan de slag te gaan met sturen op impact!

Laura van Olst


16-06-2020     Blog
Wat is impact nou eigenlijk?

Impact; een begrip dat je steeds vaker leest en wat steeds meer als ‘buzzwoord’ of holle frase wordt beschouwd. Wij noemen onszelf de impact engineers en houden ons dagelijks bezig met impact. Maar wat betekent impact eigenlijk? En wat betekent het voor ons? Hoe houd je het woord betekenisvol? Je leest het hier.

Laura van Olst