Blog

Wat doe je als je ook een negatieve impact hebt?

17-12-2020     Blog
Blog negatieve impact

Wat is voor jullie impact? Deze vraag stel ik aan elke nieuwe opdrachtgever. De antwoorden lopen enorm uiteen. Van het social media bereik tot het verschil dat we maken in iemands leven. Wat opvalt? Het is (bijna) altijd positief. Maar dat is impact (jammer genoeg) niet altijd.

 

Lees meer

Monetariseren: hoeveel euro is mijn impact waard?

11-12-2020     Blog
Hoeveel is je impact waard?

Een van de vragen die ons veel wordt gesteld is of die impact ook uit te drukken is in geld. Lees hier hoe we daar bij Avance over denken.

Lees meer

Hoe de Rabo Foundation inzet op impactmanagement

05-10-2020     Interview
Caroline Mol

De Rabo Foundation zet actief in op impactmanagement. Impactmanager Caroline Mol is daar onder andere verantwoordelijk voor en Avance helpt haar mee om te sturen op impact binnen de organisatie. Lees in dit interview welk traject we precies samen doorlopen, maar ook Caroline’s insights en tips voor (kersverse) impactmanagers om zelf aan de slag te gaan met sturen op impact!

Lees meer

Oudere blogs

Zoekresultaten

16-06-2020     Blog
Wat is impact nou eigenlijk?

Impact; een begrip dat je steeds vaker leest en wat steeds meer als ‘buzzwoord’ of holle frase wordt beschouwd. Wij noemen onszelf de impact engineers en houden ons dagelijks bezig met impact. Maar wat betekent impact eigenlijk? En wat betekent het voor ons? Hoe houd je het woord betekenisvol? Je leest het hier.

Laura van Olst


26-05-2020     Blog
Zoomen met een cacaoboer? Impact meten tijdens de COVID-19 crisis

COVID-19: het is de grootste crisis die veel van ons hebben meegemaaktDe kwetsbaren in de samenleving worden hard geraakt – in Nederland, maar vooral in ontwikkelingslanden waar de overheid beperkt vangnet kan bieden. Met pijn in mijn buik denk ik aan de doelgroepen van onderzoeken waar ik recent aan heb gewerkt, zoals textielarbeiders in India. 

Kati Oudendijk


18-05-2020     Blog
Organisatiecultuur meten – onzalig plan of goed idee?

Waarom we allemaal aan cultuur moeten doen en de rol van meten daarin.

I don’t do culture’ hoorde ik een leider zeggen in de loop van een cultuurtraject. Ik denk dat dat onmogelijk is, en dat we allemaal aan cultuur doen. Het is simpelweg onmogelijk om ‘niet aan cultuur te doen’. Daarom is het verstandig om heel bewust te bouwen aan cultuur in je organisatie. Als je dat niet doet, vormt cultuur zich nog steeds, op een manier die je misschien niet wilt. Dan heb je ineens gedoe in de onderstroom, lopen je projecten niet zoals je wilt en behaal je je doelen niet.  If you don’t do culture, culture does you.

Walter Faaij


23-04-2020     Blog
Eerlijke waardering voor maatschappelijke bijdragen

Waarom we urgent op zoek moeten naar nieuwe manieren van waarderen en financieren.  

De wereld staat op zijn kop. Alles wat gewoon leek, blijkt nu anders. Nu – misschien wel meer dan ooit – hebben we partijen nodig die een bijdrage leveren aan een betere wereld. Zoals de voedselbank of de sociale onderneming Fröbel – die taarten levert aan verzorgingshuizen.  Maar maatschappelijke initiatieven hebben het moeilijk. Ze worden geconfronteerd met minder inkomsten, moeilijke werkomstandigheden en nieuwe groepen hulpvragers. Hoe gaan we hen helpen om zo goed mogelijk hun werk te doen?

Jacoline Plomp


15-04-2020     Blog
Eenzaamheid en ouderen: wat kun je doen in tijden van corona?

De corona-crisis raakt iedereen, maar sommige groepen zijn extra kwetsbaar, waaronder ouderen. Ouderen leven “sociale onthouding” vaak nog strenger na en in verzorgingstehuizen is bezoek ook niet toegestaan. Een mogelijk gevolg: een toename van eenzaamheid. Hoe kunnen we dit tegengaan? Wat werkt en welke initiatieven zijn er ontstaan? Hieronder wat ideeën om je steentje bij te dragen.

Laura van Olst, i.s.m. Simone de Wit en Adine Teillers


25-03-2020     Blog
Het verschil maken in de maatschappij

Als organisatie met een maatschappelijk doel wil je verschil maken in de maatschappij. Maar hoe weet je of dat lukt? En op welke manier? Dat doe je door je impact professioneel te managen. Wij hebben verschillende organisaties geholpen met het meten, managen en vergroten van hun impact. Ben je benieuwd naar deze organisaties en hoe zij verschil maken in de maatschappij? Lees dan onze voorbeelden.