Impactmanagement

Wat is impactmanagement?

Als organisatie probeer je op een efficiënte manier zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Maar hoe weet je in hoeverre je een verschil maakt met jouw bijdrage?

Hoe weet je als organisatie zeker dat je een zo groot mogelijke maatschappelijke bijdrage levert? De veranderingen bereikt die je wilt bereiken? Dat doe je door je impact professioneel te managen. Net zoals je je financiën en je HR-beleid managet. Goed impactmanagement zorgt voor meer positieve impact, een sterker verhaal bij bijvoorbeeld fondsenwerving én heeft een enorm motiverend effect op medewerkers. Met impactmanagement zorgen wij ervoor dat de impact van je organisatie geoptimaliseerd wordt.

Impactmanagementsystemen

Samen gaan we aan de slag met het optimaliseren van je impact. Dat doen we door het ontwikkelen en inzetten van impactmanagement systemen. De systemen zorgen voor inzicht in de veranderingen die je als organisatie teweegbrengt. Impactmanagement geeft daarnaast ook inzicht in de mate waarin jouw activiteiten bijdragen aan je beoogde impact. Zo weet je zeker dat je de juiste dingen doet en de effecten bereikt die je graag wilt bereiken.

 

We evalueren welke initiatieven en projecten voor jouw organisatie goed gingen en welke aanpak heeft gewerkt. Zodra je dit weet kun je hierop gaan bijsturen en impactvolle keuzes voor je organisatie maken. Impactmanagement is van belang omdat het helpt bij het realiseren van zoveel mogelijk positieve impact: het uiteindelijke doel van je organisatie, uiteraard. Het is handig om zicht te hebben op je impact zodat je weet waar je als organisatie staat.

Positieve resultaten van impactmanagement

Impactmanagement kan je veel positieve resultaten opleveren:

  • Je hebt voortdurend inzicht in de effecten die je hebt behaald waardoor je je kunt gaan focussen op verbeterpunten en meer impact.
  • Doordat je medewerkers concreet zien waar ze aan bijdragen raken ze meer gemotiveerd, vooral als ze een duidelijke groei zien.
  • Daarnaast helpt impactmanagement om de betrokkenheid van financiers, klanten of de overheid te vergroten. Je hebt namelijk overzichtelijke rapporten over het resultaat van je impact. Dit zorgt ervoor dat belanghebbenden overtuigd worden van de waarde van jouw organisatie.

Impactmanagement is dus onmisbaar als je echt een verschil wil maken.