blog

Word impactmanager!

10-7-2017
Auteur Edith Kroese
Managing Director

In een unieke samenwerking met het Impact Centre van de Erasmus Universiteit gaan wij de impactmanager van de toekomst opleiden. Wil jij weten waar een organisatie het verschil kan maken, hoe je maatschappelijke waarde kunt meten en hoe je projecten en investeringen selecteert die het meest impactvol zijn? Bekijk dan ons praktijkgerichte programma van 6 maanden en schrijf je in.

De eerste opleiding start 11 januari 2018. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Klik hier om meer te lezen.

Publicatie
icon

Sustainable Development Goals

Voor sociaal ondernemers

Hoe kun je als sociaal ondernemer aan de slag met de Sustainable Development Goals en wat zijn de voordelen ervan? Wij verzamelden alle informatie die nodig is om een goede start te maken in dit praktische overzicht.

Rapport
icon

Rabobank Foundation

Social Impact rapport 2015

De afgelopen jaren heeft Avance de Rabobank Foundation geholpen om zicht te krijgen op de impact van de projecten die zij ondersteunen, met als resultaat: het jaarlijkse Social Impact rapport.

Publicatie
icon

Fair Trade Original

5 jaar Fair Food uit Azie

Fair Trade Original helpt kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden. Om inzicht te krijgen in de impact van hun fairtrade value chains in Thailand heeft Avance lokaal onderzoek gedaan. Dit leverde naast bijzondere verhalen een rapportage op met duidelijke impact cijfers.

Avance Lentesessies 2017

26-5-2017
Auteur Karlijn Stoelinga
Impact-communicatie

Donderdag 18 mei stond bij ons in het teken van een nieuwe lente en een nieuw geluid. Over de volgende stap van impact meten naar impact managen. Wij kijken terug op een mooie middag met veel enthousiaste en betrokken deelnemers; we pasten ook nog maar net in de zaal! Zie de foto’s voor een sfeerimpressie.

Karen Maas, Academic director bij het Impact Centre Erasmus Universiteit, deelde de stand van zaken vanuit wetenschappelijk perspectief ten aanzien van impact meten. Ze besprak drie grote ontwikkelingen. Haar belangrijkste advies aan organisaties is om niet alleen het zogenaamde ‘visnet op te halen’ en te meten wat je aan resultaten gerealiseerd hebt, maar vooral aan de voorkant goed na te denken en onderzoek te doen naar de meest effectieve interventies die je kunt doen. De bestaande evidence based uit eerdere onderzoeken ontsluiten voor de praktijk is daarom de hoogste prioriteit voor het Impact Centre Erasmus.

Jacoline Plomp, partner bij Avance, ging in gesprek met Willemijn Verloop, Social Enterprise NL en Social Impact Ventures. Zo kregen we inzicht in haar dilemma’s als sociaal investeerder en de impact-criteria bij het selecteren van ondernemingen. Willemijn vertelde dat het lastig is om de impact van de investeringen concreet en meetbaar te maken. Maar dat ze die uitdaging wel elke keer weer aangaan en zichzelf als fonds ook beoordelen op het behalen van de doelstellingen en de concrete KPI’s die voor elke investering afgesproken zijn. Het inzichtelijk maken van de impact van het fonds als geheel, de unieke bijdrage aan het financieringslandschap, was volgens de deelnemers een volgende interessant stap.

Hierna volgden er drie breakoutsessies:

  • Hoe vertel je over jouw maatschappelijke impact richting je doelgroep, financiers en de media? Ellen Kooij van Hop, Step & Leap en Edith Kroese gaven 5 tips bij communiceren over impact.
  • Welke impact vragen kun je stellen om tot een beslissing te komen? En welke tools kun je hier voor in zetten? Jacoline Plomp en Lizzy Eilbracht gaven samen met de Rabobank Foundation antwoord op deze vragen tijdens de sessie Sturen op impact;
  • Hoe zorg je er als NGO voor dat je niet teruggaat naar een lineaire aanpak van monitoring en evaluatie? Anouk Rutten en Dani Bender bespraken de nieuwe methode Adaptive Programming.

We hopen dat we alle aanwezigen hebben kunnen inspireren om zelf de volgende stap te zetten met meten, managen en maximaliseren van de impact van al jullie mooie initiatieven. Veel dank aan alle aanwezigen & sprekers voor jullie waardevolle bijdrages aan onze Lentesessies. Op naar de volgende editie!

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Meld je dan via de link hieronder aan voor onze nieuwsbrief, dan kom je op onze mailinglijst en blijf je op de hoogte van impact nieuws en toekomstige evenementen.

Deel dit bericht op of schrijf je in voor .

Directe link: http://www.avance-impact.nl/nl/publicaties/avance-lentesessies-2017/
Publicatie
icon

Onze impact

Wat levert impact meten sociale ondernemingen op?

Wat is jullie impact als Avance? Regelmatig kregen wij deze vraag. En terecht. We waren er zelf ook benieuwd naar. Afgelopen maanden hebben we zeven cases onderzocht om er achter te komen hoe onze advies sociaal ondernemers helpt bij het creëren van (meer) positieve impact. Dit zijn onze belangrijkste bevindingen.

Publicatie
icon

Girl Power

Vijf unieke Girl Power cases

Voor de Girl Power Alliance maakte Avance deze publicatie met daarin casestudies uit vier verschillende landen en één internationale case uit het Girl Power Programma.

Rapport
icon

TTC Mobile

Research Report

TTC Mobile presenteert in dit rapport de social impact van hun ‘mobile interventions’. Avance mocht dit onderzoek doen om onafhankelijk te laten zien wat de impact echt is. Klik download voor het resultaat.